Utálok készpénzzel fizetni, ha csak nem muszáj, nem is teszem. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Hogy jön ez ide? Elolvastad, mielőtt linkelted, hogy miért hozták ezt az intézkedést?
A cihában tartani a pénzt biztonságosabb?
Nem beszélve arról, hogy a készpénz kibocsátás, a készpénz állomány fenntartása milyen költséges. Alkalmat ad arra követhetetlenek legyenek, magyarul a csalásnak.
Ha mód van rá, csakis kártyával. Banki utalással kapok fizetést, nem szeretek az ATM-nél ácsorogni.
Utáltam, mikor egy idő után felszaporodott az aprópénz, mai pénztárcák nem alkalmasak rá.
2-3 ezer Ft-nál több nincs nálam kp-ben.
Mióta bankkártyám van azzal fizetek. Szerencsére még a legkisebb boltban is van már erre lehetőség. Azt hiszem, ahol ez a lehetőség nincs, ott manipulálnak a kasszával.
Nem szeretek készpénzt tartani magamnál. Persze, muszáj, mert a napszámost csak kp-zel fizethetem ki.
Az 5-10-20 forintosokat meg kéne már szüntetni.
Piacon, vagy egy-két apróságt kp-vel fizetek, de általában én is kártyázok. Tisztább, gyorsabb. Nálunk Lidl van közel, ott az önkiszolgáló kassza kártyás, kényelmesebb is.
Ráadásul a fekete- és szürkegazdaságot jobban fenntartja a kp.
Mindenkinek magán ügye, hogy mivel fizet, de részemről csak, és kizárólag csakis készpénzzel fizetek mindenért, mindenhol!
Ahol erre nincs lehetőség, ott inkább nem vásárolok.
További ajánlott fórumok:
- Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?
- Nagycsaládos anyuka létemre fizetni kellett a tankönyvekért! 30000 Ft volt! Mit szóltok hozzá?
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Most nem kell fizetni a bankok felé?
- Az ételutalványból adnak vissza, vagy inkább kevesebbet kell adni és ki kell pótolni készpénzzel?
- OTP-ből készpénzzel lehet utalni Erste Bankos számlára?