Főoldal » Írások » Egyéb témák » Újév köszöntő

Újév köszöntő


Az esztendő fordulójával, ha az a szép korban köszönt ránk, még nem kell számadást csinálni. Arra ráérünk, de visszatekinteni, lehet hasznos....

Nevess nagyot, Te Bitang Idő! Tehetsz bármit, mi itt vagyunk! Egy új esztendő bátorító mosolya csalogat, ígér még langy meleget, ölelést, boldogságot: ÉLETET

Újév köszöntő

Soha ne nézz hátra, ha nem tudsz nevetni.

Soha ne nézz előre, ha nem tudsz álmodni.


Az esztendő fordulójával, ha az a szép korban köszönt ránk, még nem kell számadást csinálni. Arra ráérünk, de visszatekinteni lehet hasznos.

Kezdetben, ifjúságunk idején, mintha repülő hintában ültünk volna; az előre-hátralibbenés vitt és hozott egy-egy évet. A játékos repülés közben tele tüdővel vettük a friss levegőt, hajunk lobogott, szoknyánk libbent, mellünk feszesen ringott, combunk vágytól feszült. Kacagtunk! Kitárt karunkkal a világot öleltük magunkhoz, mindent akartunk.

Év h a l a d t, év után; alig t i z e n ö t esztendő telt el, máris a harmincas éveket tapodtuk. A hinta visszafogottan ringatódzott alattunk; dinamikus lendületünket már nem a száguldás vitte magával, hanem a munka, karrier, család. Óriási feladat! Az alkotás és csendes magabiztosság évei ezek. A siker és kudarc szinuszoidja jelzi a megtett utat. Más színei lettek a ragyogásnak-fényeknek; észrevettük az illatokat, formákat is. Már nem írtuk nagy betűvel a kis történeteket. Mellünk még szépen gömbölyödött, rövid szoknya fedte combunk még feszült, de már nem mindenért nyújtottuk ki kezünk, tudtuk, mit akarunk.

Év f u t o t t, év után; alig t í z esztendő telt el, s máris túljutottunk egy évszázad felén. Jézus Isten! Bármilyen hihetetlen, igaz! A tegnap lobogó ifjúságát még sarkunkba éreztük, forró lihegése mintha nyakunkat melegíttette volna, pedig… A hinta lágyan-álmosan- kis ívben mozdult alattunk. A száguldás, lendület alább hagyott, óvatosabbak lettünk; odafigyeltünk testünk-lelkünk minden mozzanatára; megbecsültük az életet, naggyá lettek az apró örömök.

Tudással teli, aktív életünk nagyobbik részét tudtuk magunk mögött. De még nem fáradtunk el. Talpig tükröcskénkbe bele-bele néztünk - kicsit hátrább állva, távolabbról. Az idő megtette a magáét, de mi szemünkben megbocsájtással, pislogó rövidlátással, még elfogadtuk mellünk halmát, combunk vonalát. Barátkoztunk a gondolattal: ŐSZ. Ne mondd, hogy ez nem szép! Csodálatos színei: sárga, barna, vörös, narancs: meleget, fényt, öröm-érzetet sugároznak. Az ősz nem az elmúlást idézi, sokkal inkább az elementáris erővel feltörő, utolsó fellángolást.

Év r o h a n t, év után; alig ö t esztendő telt el, s máris elhagytuk a hetvenet. Vége fele jár már az Ősz? Az összes többinek, nincs többé jelentősége! A hintaszékben ülve, lassan ringatózva, mellünk fáradt szeme, hajdan volt örömök emléke felé bámul lefele, combunk fáradtságtól remeg, karunkat összefonjuk magunk előtt, s azt a keveset, ami maradt, azt vigyázzuk. Mi jöhet még, mi vár ránk? Ennyi volt? Ne gondolj rá, ne törd a fejed, bárhogy is volt, gyönyörű volt!

Nevess nagyot, Te Bitang Idő! Tehetsz bármit, mi itt vagyunk! Egy új esztendő bátorító mosolya csalogat, ígér még langy meleget, ölelést, boldogságot: ÉLETET.

Köszönöm a múltat, és köszönöm a jövőt.

Sok, boldog újesztendőt kívánok Neked, Magamnak, Mindenkinek
Írta: kneseva, 2011. január 1. 10:08
Fórumozz a témáról: Újév köszöntő fórum (eddig 7 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook