Főoldal » Írások » Hobbi & Otthon témák » Mit tegyünk a szúnyogok ellen?

Mit tegyünk a szúnyogok ellen?


A jó idővel nem csak a boldogság ideje köszöntött ránk, hanem a bosszúságé. Én legalábbis nagyon bosszús szoktam lenni, amikor ahelyett, hogy élvezném az illatos nyári estéket, a szúnyogokat kell hessegetnem magam körül és közben őrülten vakargatom a csípéseket.

Bár manapság még szúnyogriasztó sapkát és öltözéket is lehet már kapni, nézzünk néhány egyszerűbb módszert arra, hogyan tarthatjuk távol magunkról a kis vérszívókat!


Önmagunk védelme


Kenhetünk magunkra krémeket, befújhatjuk magunkat különféle spraykkel. Nos, ezek vagy jó illatúak, vagy nem, és ez utóbbi esetben nem csak a rovarokat tartják távol tőlünk, hanem gyakorlatilag mindenkit, beleértve barátainkat és kedvenc háziállatainkat is. :) Ha nem ez a cél, akkor vásárlás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, milyen szaga van az adogg terméknek.

Ezek a készítmények behatárolt ideig tartják távol a vérszívókat, időnként a kenést/fújást meg kell ismételni.Gyermekeink védelme


Gyerekeknél különösen fontos, hogy milyen terméket választunk, pontosan milyen összetevőkkel rendelkező krémet, permetet viszünk fel a bőrükre. Vannak már forgalomban olyan rovarriasztó szerek, amelyek kizárólag természetes anyagok felhasználásával készülnek, mentesek minden mérgező, irritáló anyagtól.

Ezek nyugodt szívvel használhatóak terhesség alatt és szoptatási időszakban is.

Ilyen termékek például a Galaktiv bio szúnyogriasztó spray és a Galaktiv bio kullancsriasztó spray.Lakásban


Legjobb, ha úgy gondoskodunk a szúnyogmentes életről otthonunkban, hogy már lehetetlenné tesszük számukra a bejutást. Az ablakokat védjük szúnyoghálóval! Nagyon praktikus, akár tépőzárral felszerelhető hálókat is vásárolhatunk, amelyekkel gyerekjáték a szúnyogmentes övezet kialakítása. Persze a hagyományos lécre szegelt szép zöld szúnyogháló is megteszi, de hidd el, sokkal jobban jársz egy leszerelhető, mosható

változattal.

Kisbabák ágya fölé külön is elhelyezhetünk egy hálót, amely olyan, mint a baldahin, csak nagyobb. A levegőt átengedi, a rovarokat nem.


Vannak elektromos szúnyogriasztó készülékek is, amelyek ultrahanggal tartják távol a betolakodókat. A kis készülék 22 kHz-es hangfrekvenciát bocsát ki, ami a nőstény szúnyogok számára elviselhetetlen, de az emberekre és a háziállatokra nincs hatással. Ez is egyszerű és praktikus, csak be kell dugni a konnektorba és várni a hatást.


Vannak folyadékokkal és különböző lapocskákkal működő elektronikus szúnyogriasztók is. Ezek utántöltéséről rendszeresen gondoskodni kell, hiszen ha kifogynak, azonnal hatástalanná is válnak.


Egyes illóolajok is alkalmasak erre a célra, így ha például fodormenta olajat párologtatunk a nyitott ablak közelében, akkor biztosra vehetjük, hogy messzire elkerülik annak környékét a szúnyogok.Odakint


Ha kimerészkedünk a szabadba, mindenképp gondoljunk a szúnyogok távoltartására. A legjobb kerti partyt, vagy vízparti bulit is tönkreteheti, ha a hívatlan vendégek állandóan a vérünket szívják.


Ha egy behatárolt területen belül mozgunk, akkor jó védelmet nyújtanak a különböző mécsesek, fáklyák, füstölő pálcák és spirálok, amelyek illatukkal tartják távol a szúnyogokat, mindenkit védve, aki "bűvkörükben" tartózkodik.


Vagy egy ún. fénycsapda is, amely teljesen illat- és vegyszermentesen működik, kb. 30 négyzetméteres körzetben a fény hatására odavonzza a kisebb rovarokat, így ők már nem velünk fognak foglalkozni. :) Éjszaka használható.
Írta: bioszallito, 2007. június 11. 09:48
Fórumozz a témáról: Mit tegyünk a szúnyogok ellen? fórum (eddig 24 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook