Új abortusz törvény (beszélgetés)
Meg kell most már kérdeznem: te tudsz olvasni NEM szelektíven is?????
Mondom, pasiktól kérdeztem meg, és ezek voltak a válaszaik! Nem vagy képes megérteni, hogy senki nem r.bancozott itt le senkit????
Ezek azok a hímeknek a válaszaik, akik nőket hagytak cserben és még büszkék is talán rá. Ahogy írták lejjebb: mert nekik mindent szabad.
Anya és magzat a születésig elválaszthatatlan egység.
Nem tudom igazából, mit mondanak el ilyenkor (abortusz) a védőnők, írtam is, hogy feltételezem, hogy az a dolguk, hogy elmondják. Te tudod, mit mondanak el ilyen esetben? Mert biztosan állítod, hogy nem teszik meg.
De kibicek vagyunk, mert mások döntését bíráljuk anélkül, hogy a következményekből részesülnénk.
Tehát csak akkor mondhatom jogosan, valakinek, hogy igenis tartsa meg a gyereket, ha vele együtt hajlandó vagyok vállalni is valamit.
Lehet, hogy sok mindent átéltél, ezt a helyzetet még nem (gondolom), azért olyan merev az álláspontod. Hálaég én sem éltem át, de empatikusabban állok hozzá.
Már megint a r.banc téma.....
Egy 30 éves nő is kerülhet ebbe a helyzetbe úgy,hogy a férjén kívül nem volt más férfival. miért kell mindig a részeg, r.banc, tinikhez kilyukadni.
Én személy szerint örülök neki,hogy te egy erős nő vagy,aki bármikor fel tudna nevelni 10 gyereket is ha az élet úgy hozza. De nem mindenki ilyen! És ez nem azért van,mert felelőtlenek.
Az a baj,hogy nem határozott vagy,hanem vaskalapos és képtelen vagy mások véleményét akár csak megfontolni is. És itt elnézést is kérek a személyeskedésért.
"...hányan laknak albérletben és kicsi gyerekkel sokszor 2-3al is és teljesen vígan élik életüket..."
Úgy írtál róla, mintha ez olyan jó lenne. Ezért reagáltam.
Feltettem már máshol a kérdést férfiaknak, hogy miért hagyják el a nőt? Szeretném megérteni!
Tudod mi volt a válasz? Sorolom:
- csak szex volt, gumi nem.
- a nő a hibás, ő volt a csábító, viselje a következményeit.
- a nő hibás, ők ártatlanok, csak véletlenül sültek el a nőben
- a gyerek nagy teher, nem akarnak még, ha a nő akarja, akkor nevelje fel, nekik semmi közük
- a nő k.rva, nem is tőlük van
Van még magyarázat, kevés a hely.
Van a nőnek joga dönteni saját magáról. Persze. Önmagáról van.
A védőnők meg nem mondják el a lehetőségeket, a lehetséges következményeket, semmit sem. A gazdasági helyzet tényleg nagyon ramaty, már a tavalyihoz képest is rosszabb a helyzet, de ha magamból indulok ki, akkor mindenre van megoldás.
És igen, én büszke vagyok rá, hogy ilyen vagyok és a gyerekeim is. Tudják, hogy anya kemény és példakép vagyok nekik. Nem vagyok kibic, csak elveim vannak, amik azért születtek, mert átéltem már sok mindent és tudom, hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen.
Nem kell-eme felelőtlen ficeket választani apának!
Mert ugye azt a nő választja? :-)
Több gyerek legyen és több fiatal...
De akkor is rossznak tartom.
Gondolj bele:
Van egy fiatal aki elmegy szorakozó helyre.
Jó esetben cédekezik valamilyen módon, de bizonyos alkohol mennyiség után azt se tudja ki hajtott át rajta. és 1~2 hét mire felfogja. Ekkor ugye abortusz, de az nem lehet...
Lehet hogy egy éjszaka némi alkohol után tönkre vágja a főiskolai esélyeit.
Arról nem is beszélve, hogy sokan azért is elvetettnék mert gyogyszer mellet estek teherbe. (nem 100% az sem)
Gyogyszer károsíthatja a magzatott, születik nem feltételen súlyos de egész életét befolyásoló betegség. pl.: légzési nehézség, keringési gondok...
S milyen szép életkilátások! Komolyan, irigyelni, követni kellene őket? Épp csak a kajára elég a pénz, taníttatni már nem futja majd a pulyákat, tehát újratermelik a szegénységet, tudatlanságot.
Az akkora baj, hogy a többség nem ez után áhítozik?
Mert ők megtehetik. A "gyilkos" a nő lesz, mert pechjére ő lett arra teremtve, hogy a méhében hordja a gyereket. De ne legyen joga dönteni? Hiszen az egész további életéről kell.
Meg lehet tartani. Igen. De ahogy egy másik topikban írták: hozzájárulsz a felneveléséhez? Adsz fedelet, anyagi, egyéb segítséget? Mert kibicnek ugye semmi se drága.
Én feltételezem, hogy mindazt elmondják a védőnők, sőt többet is.
Egyéni hozzáállás, hogy ki milyen szűk nadrágszíjat bír el. Csak az a baj, hogy ez bármikor beszűkülhet annyira, hogy mindenki "megfulladjon"... elég, ha az egyik szülő lebetegszik pl.....
És nem is az a lényeg, hogy albérlet vagy saját, tökmindegy, a lényeg, hogy mekkora.....
További ajánlott fórumok:
- Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy?
- Volt-e abortuszod valaha?
- Ne az abortuszt válaszd...
- Hogyan zajlik az abortusz?
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- Szerinted ki a felelős a sok abortusz miatt? És miért olyan tabu ez a a kérdés?