Ugye mi jóbarátok vagyunk? (beszélgetés)
Hát kissé durva, két és fél óra lenne az út és 3-4 km gyaloglás is van.
Írtam egy munkaruházati boltba közben
Gondoltam:)
De nem írtak még???
Naaa,milyen útvonalat akarsz tervezni??
Munka???
Nem vagyok szakember,de itt szerintem meg tudnák csinálni!!!:)))
Azért,ne hagyjátok annyiban.
Ha nem is lehet teljesen rendbehozni,nem hiszem,hogy ne lehetne rajta annyit javítani,hogy tudd használni valamennyire.
Zselé – nemcsak hajra
Akármilyen furcsa, a zselatin, ami annyi ételnek is az összetevője amúgy egy olyan anyag, amelyet az orvos is felírna a fájdalmas ízületekre. A zselatin állati kollagénből készül. Ez egy esszenciális fehérje, mely a csontok, ízületek és kötőszövetek fontos részét alkotja. Szükséges a sok-sok sejt és testszövet összetartásához. Igen magas az aminosav tartalma, mely olyan kollagénformáknál játszik fontos szerepet, mint a prolin és a glicin.
43 gramm szárított tojásfehérje, 35 gramm szárított zsírmentes tej, vagy 89 gramm zsírmentes marhahús felel meg 10 grammnyi hidrolizált zselatin prolin tartalmának. Bár a szervezet elő tudja állítani a prolint és a glicint, ám bizonyos feltételek mellett a szervezet előállítási képessége nem elég és szükséges plusz bevitele.
A hidrolizált zselatin bevitelének alternatív módja a kondrociták (porcépítő sejtek) vagy oszteoblasztok (csontformáló sejtek) bejuttatása a szervezetbe, hogy a megfelelő fehérjeformát előállítsák. Bár a kondrociták a kollagén kialakításához feltétlen szükségesek, ám az előállítási képességet erősen befolyásolja a nem, kor, fizikai aktivitás, sérülés, táplálkozás.
Bár a csontanyagcsere egy meglehetősen komplex és nem annyira ismert folyamat, egyre több tanulmány mutatja ki, hogy naponta tíz gramm hidrolizált zselatin szervezetbe juttatása nagyszerű hatással van a fájdalom csökkenésére, hozzájárul a mozgékonysághoz és az általános csont/ízületi egészséghez.
A hidrolizált zselatinon kívül fontos a kalcium és a C-vitamin bevitele is a kötőszövetek
De édes vagy Icum!!!!Köszönöm így is!!!!!!
Pont ma mondtam itthon, hogy valamerre lépni kell, mert ez így nem lesz jó. Nem tudok egy krumplit megpucolni....vicc!!!!!
Az a baj,ha választ az ember helyet,meg esetleg orvost,onnantól,már fizetős.
Nem tudom biztosan,nem vagyok szakember,de itt biztos tudnának vele mit kezdeni.
Nagyon sok helyről jöttek erre a traumatológiára sportolók is,meg külföldről is!
Én közel lakom,vinnék neked finomakat,meg egész nap ott dumálnék veled:)))5 perc gyalog:)))
Majd ordítunk,ahogy szoktunk:))))
Jó???:)
Főleg Zsu tudja csinálni nagyon,én is tőle tanultam:))
Amikor a protézist tették a kezembe én is az utcáról kerülte be. Olyan ellátásban soha nem volt részem, mint akkor, annál az orvosnál, nővéreknél. Elsők között zárták be a kórházat, de az orvos meg nyugdíjba ment.
Nem tudom mit tegyek, nem tudom hova menjek. Akinél voltam - a régi dokim ajánlotta- nem meri vállalni.... Akkor?????