Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással recept

Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással recept

A Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással hozzávalói:
1 egész tyúk,
1 fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 db babérlevél (egész),
só,
12.5 dkg rízs (hosszúszemű),
2 egész tojás,
5 evőkanál citromlé,
2 evőkanál petrezselyemzöld (friss, aprított).


A Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással elkészítési módja:
Tisztítsd és mosd meg a tyúkot. Tisztítsd meg a hagymát és a sárgarépát. Tedd az összetevőket, a tojás és a citromlé kivételével, egy nagy lábosba, öntsd fel vízzel. Fedd le és főzd két órán át, közben a habot többször szedd le a tetejéről. Vedd ki a tyúkot, bőrözd le, vedd ki a csontját és darabold fel. Szűrd le a levest, forrald fel. Tedd a levesbe a rízst, főzd kb. 20 percig. Tedd vissza a húst, forrald fel a levest. Keverd ki a tojásokat a citromlével, dolgozd simára néhány evőkanál levessel. Vedd le a levest a tűzről és keverd bele a tojásos-citromos mártást. Szórd meg petrezselyemmel és forrón tálald.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook