Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Piemontei pacalleves recept

Piemontei pacalleves recept

A Piemontei pacalleves hozzávalói:
5 dkg húsos szalonna,
1 szelet zeller,
2 szál póréhagyma,
2 db burgonya,
2 fej vöröshagyma,
1 db babérlevél (egész),
2 szál zsálya (friss),
5 dkg vaj,
1 liter húsleveslé (forró),
70 dkg borjúpacal (előfőzött),
40 dkg kelkáposzta,
2 evőkanál parmezán sajt,
só,
feketebors (őrölt).


A Piemontei pacalleves elkészítési módja:
Kockázd fel a szalonnát, tisztítsd meg és szeleteld fel a zellert és a pórét. Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát és a vöröshagymát. Morzsold össze a babérlevelet, vágd finomra a zsályaleveleket. Forrósítsd fel a vajat egy nagyobb edényben és párold meg rajta folyamatos kevergetés közben a szalonnát, a zellert, a zsályát és a babérlevelet. Add hozzá a burgonyát, a hagymát és a pórét, majd párold meg. Öntsd fel a forró húsleveslével. Vágd a pacalt vékony csíkokra, add a leveshez és főzzed egy órán át. Tisztítsd meg a kelkáposztát, vágd vékony csíkokra, add a pacalhoz és lefedve még egy órán át főzd. Ízesítsd a levest sóval és borssal, keverd hozzá a reszelt parmezánt.

Illik hozzá a piemontei dolcetto bor.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A piemontei pacalleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook