Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós, meggylekváros rétes recept

Túrós, meggylekváros rétes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Túrós, meggylekváros rétes hozzávalói:
1 csomag 9 lapos réteslap
25 dkg túró
1 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 kanál olaj
porcukor, vagy édesítő
1 kanál búzadara
fél citrom reszelt héja/ bio /
3 kanál megy dzsem, vagy lekvár


Túrós, meggylekváros rétes

A Túrós, meggylekváros rétes elkészítési módja:
A túrót jénaiba teszem szétnyomkodom, beleteszem a tojássárgáját, 1 teás kanál tejfölt a cukrot/ édesítőt/, és a reszelt citrom héját, jól elkeverem , félrerakom . Elkeverem a tejfölt az olajjal, és előkészítem a réteslapokat a leírtak alapján, én az utolsó lapokat mielőtt ráteszem a tölteléket kevés búzadarával megszórom. A túró tölteléket 8 cm szélesen terítem a lapra, majd erre vékonyan a meggy dzsemet, vagy lekvárt! Széleit behajtva, konyharuhával feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar szakadhat a lap, ha átnedvesedik! Az elkészült lapokat, vékonyan bekenjük a olajos tejföllel. 200 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ha kihűlt porcukrozzuk! Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós, meggylekváros rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook