Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kapros túrós pite recept

Kapros túrós pite recept

A Kapros túrós pite hozzávalói:
25 dkg sima liszt
25 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

1 kg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
15 dkg cukor vagy édesítő
1-2 evőkanál tejföl
1 csokor kapor apróra vágva
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál búzadara
1 csipet só


Kapros túrós pite

A Kapros túrós pite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit állni hagyjuk, majd elfelezzük és lisztezett lapon, tepsi méretűre nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe.

A túrótöltelék hozzávalóit a a tojás fehérje nélkül egy tálba rakjuk, összekeverjük, ha szárazabb, még teszünk bele tejfölt.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel, majd a túróhoz adjuk.
Rásimítjuk a tésztára, majd a maradék tésztát ennek a tetejére nyújtjuk.
Villával megszurkáljuk, és aranybarnára sütjük.


Ha kicsit hűlt, szeletelhetjük, de legszebben akkor lehet felszelni, ha teljesen kihűlt.

Porcukorral, vagy őrölt eritrittel meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 7. 06:37
A kapros túrós pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook