Túrótorta recept

A Túrótorta hozzávalói:
4 tojásból kapcsos tortaformában piskótát sütünk.

5 tojás sárgája
20 dkg porcukor ( vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer )
4 cs vaníliáscukor
75 dkg túró
1 cs étkezési zselatin
2,5 dl tej
2,5 dl víz
1 cs gyümölcskocsonya por
gyümölcsök


A Túrótorta elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk a túrót. Robotgéppel jól átdolgozzuk, hogy ne legyen csomós. az étkezési zselatint feloldjuk 2,5 dl vízzel, majd hozzáöntünk 2,5 dl forró tejet. Mindezt a túrós masszába öntjük. Amikor a zselatinos túró kezd összeállni, ráöntjük a kihűlt piskóta alapra. A torta tetejét gyümölccsel díszítjük. ( málna, eper, szeder, barack, ananász, banán, mandarin, körte, ami éppen van ) Ha a massza teljesen megszilárdult, ráöntjük a teljesen kihűlt gyümölcskocsonyát. Majd a teljes szilárdulásig hűtőben tároljuk.

Mielőtt szétnyitnánk a kapcsos tortaformát, vágjuk körül egy késsel a tortát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook