Túl nagy igények?! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Túl nagy igények?! (Gondolatok)
Az alacsonyabbak?
Persze, elvoltam velük, mint haver, de párkapcsolat egyikből sem lett. A mai napig haverok egyébként;)
Ha nem hosszú a lista, akkor nincs vele baj. Az a gond szerintem, ha már minden piti dologra leszűkíted.
Illetve sokak szerint akkor is baj van a listával, ha nem egyezik a te kvalitásoddal, neked semmit sincs, de a másik tartson el, te bűn ronda vagy, de a másik legyen modellszépség.
Minden elvárás lényeges és fontos annak, aki azt megfogalmazza. Joga van hozzá és érvényesek is, pont annyira, mint a te elvárásaid.
Ebbe kívülről beleszólni nem lehet és nevetséges is.
Semmi baj az elvárásaiddal.
De ... tényleg bármi megeshet. Lehet, hogy szembejön valaki, aki nem felel meg mindenben, de megfog, és nem fog számítani. :)
Sok sikert Neked!
Semmi baj az igényekkel, csak ha túl magasan van a léc, azt nagyon kevesen tudják majd átugrani, de lehet hogy senki.
Társkereső tanfolyamon, előadáson ezt "listának" hívják, hogy milyen hosszú a "lista", túl sok az elvárás, túl kevés az elfogadás, és lehet hogy azt se nézi hogy ki passzol hozzá.
"Ez miért gáz?"
Mert mi van ha egyforma magasak és jó párosok lennének. Csak éppen kivan zárva az illető.
Ez olyan, mintha én meg 95-ös mellméretre állítanám a szűrőt. Mennyire tűnnék komolyan vehető férfinek?
A tágas rokonságban van egy sokdiplomás lány, meg egy csak érettségizett fiú. Az Isten is egymásnak teremtette őket. Ennek ellenére a nagy intellektuális különbség miatt a lány nem adta jelét a készségnek. A srác meg nem várt és összeköltözött egy vállalkozó jellemű lánnyal. Az ő életük úgy tűnik sínen van, a válogatós lány most szerzett egy újabb diplomát, de amint beszélgettünk nagyon magányos. És hát úgy látom kezd öregedni. Sajnálom, mert nagyon kedvelem.
Szóval nem "kell vakon belevágni minden randiba", de a túlzott válogatásnak is megvan veszélye!
Nem kell bárkivel összeállni, de nem is egyedi igények alapján katalógusból rakják össze az embereket. Az alap legyen jó, úgyis változunk, de ha jó a bázis őrült nagy pofára esés nem lesz. Elvárások nélkül egyszerűbb bepasizni, "társat" találni. Aztán hogy az a "társ" beválik vagy sem hosszútávon nincs rá garancia, de lehet hogy igen. De az életben semmire sincs garancia.
Én nem voltam tudatos, icipicit sem, nálam annyi volt az elvárás hogy ne alkoholizáljon, még ritkán se igya le magát, maradjon ember. Ehhez képest "bejött az élet" férj terén, de ezt a szerencsének tudom be.
"amikor egy társkeresőn a 160 magas hölgy, 180 fölötti férfit keres"
Ez miért gáz?
Én egy kicsit magasabb vagyok, a férjem is és nem társkeresőn ismerkedtünk meg, de nekem szerepelt a listámon, hogy minimum 180 cm magas legyen, de inkább magasabb. Nem is áltam szóba alacsonyabb férfiakkal, mármint úgy, hogy abból párkapcsolat legyen. Havernak oké, de párnak, nekem kritérium volt a magasság, sok-sok más tulajdonsággal együtt.
Szerencsés voltam, mert bár sok alacsonyabb férfinek tetszettem, de azért voltak magasak is, így nem kellett leadnom ebből sem.
Lehetsz szerelmes olyanba is aki minden "kitételednek" ellentmond.
Akkor jön a lista,,már ha valaki képes a rószaszínen átlátni.
Nem baj, ha vannak elvárásaid. Csak nem kell a listát lobogtatni, és akkor nem kritizálnak érte. Elég, ha magadban pipálgatod.
Nekem csak egy furcsa dolog van ebben, de lehet, hogy én vagyok túl romantikus típus. Nálam a lista legelején a kölcsönös vonzalom (szerelem) állt. Ha ez nincs meg, akkor a többi úgysem ér semmit.
Nincs ezzel baj,,ha meg zavar,hogy mások mit szólnak ,,,nos nem kell az orrukra kötni.
Bár én fordított elvárások mentén haladtam,,tehát az biztos volt ,hogy mit/kit nem, a lényeg ugyanaz.
Garancia így sincs mert mindenki változik az évek során,,de jobb esély igen.
Mindenkinek más a normális.
Amiket leírtál, abszolút elfogadható és igenis ragaszkodj hozzá.
Az én lánykám lassan 18 és bizony magasan van nála a léc.
Nem baj.
Örülök is neki.
Eleinte kételkedett ebben, de rájött, hogy ez nagyon jó, megkíméli magát egy sor csalódástól.
Kell egy szűrő, nem szabad úgy gondolkozni, hogy bárki jöhet, csak ne legyek egyedül...
Jó alapok kellenek, hasonló értékrend és gondolkozás, a humor és a kémia is szükséges.
A kis részleteket lehet csiszolni....
Tisztelet, szeretet, bizalom, némi szabadság, kompromisszumképesség és jó kommunikáció.
Nem tudom, hogy milyen manapság ismerkedni, de ahogy látom és hallom, nem egyszerű sajnos.
Örülök, hogy viszonylag hamar rátaláltam (bár ő talált inkább rám) a páromra, a másik felemre.
Sok siker és ne foglalkozz másokkal!
Pedig a helyzet egyszerűbb ennél: én tudom, hogy én mit akarok. Nem azért, mert mindent kontrollálni szeretnék, hanem mert már gondolkodtam magamról, az életemről és arról, milyen kapcsolatban tudnék jól működni. Van eszem.
Ugrás a teljes írásra: Túl nagy igények?!