Tudsz valamit Vágó István kísérletekről? (beszélgetés)
A gyereked egészségével játszol.
Az orvosra kellett volna hallgatnod.
Éppen ez az, hogy nem működnek.
Nem csak a magyarázat hibádzik, hanem a bizonyítékok a működésre. Illetve pont a nemmműködésre vannak bizonyítékok.
A homeopátiás szereket már sokszor tesztelték placebo kontrollált klinikai vizsgálatokban. Nem hatásosabbak mint ha valaki placebot kap.
Ez igaz.
A hatástalanságot nem szükséges bizonyítani, mert már sokszorosan bizonyított, klinikai tesztekkel. Különben sem a hatástalanságot kellene bizonyítani, hanem a hatásosságot.
Az akció célja inkább figyelemfelkeltés. Sokan nem ismerik a homeopátia hátterét, azt gondolják hogy gyógynövény készítményt vásárolnak.
Nekem most is segít(ett).
Amúgy a placebó-hatásban is hiszek. De ha a kétévesemet meg tudtam gyógyítani homeopátiával, akkor azért többet látok puszta placebónál.
És még mielőtt valaki a torkomnak esne, hogy a gyerekem egészségével játszom: a pontos menet az volt, hogy elvittem a gyerekorvoshoz, ő elmondta, mit lát, írt gyógyszert, én kiváltottam, kerestem rá homeós szert, azt is megvettem, és így homeóztunk. A gyógyszer várt a polcon még 2 napot, sosem adtam többet a homeónak. Ha a gyerek 2 nap alatt nem lett volna jobban, tutira beadom az antibiotikumot. (Nemrég dobtam ki 2 doboz Zinnatot, mert lejárt a szavatossága...)
én is így gondolom:
kiemeltem, hogy nincs saját tapasztalatom, de ha valakinek segít, akkor az nagyon jó
Jól tudod. :)
És örülj neki, hogy nincsen semmi nyavalyád. :)
Én a magam részéről homeopátia-párti vagyok.
Csupán azért, mert a mai tudásunkkal nem tudunk megmagyarázni dolgokat, még nem jelenti azt, hogy nincsenek vagy nem működnek.
Nem akarok senkit meggyőzni ezügyben, mindenki a saját belátása szerint ítélje meg ezt a dolgot, csak leírtam a véleményem. :)
fogalmam sincs, nekem ugyan nem célom ilyesmi, nekem semmi bajom a homeopátiával, nem nagyon foglalkoztat, szerencsére elkerülnek a nyavalyák...
de nem hiszem, hogy ha tényleg a hatástalanságát kívánnák bizonyítani, akkor a többszörös mennyiség bevétele lenne a helyes mód, hiszen itt eleve arról szól a dolog, hogy tulajdonképpen nincs is benne hatóanyag, hanem inkább a hatóanyag információja (remélem,jól tudom). És így ez a többszörös-mennyiséget-beveszek módszer úgysem fogja bizonyítani azt,amit elvileg bizonyítani akarnak vele.
Múltkor Szendi Gábor írását olvastam az IPM-ben a témakörben.
csodálkozom,hogy Vágó (ráadásul eredetileg vegyészként) ehhez a nevét adja.
Nekem sem meggyőzőek a homeós készítmények, de nem saját tapasztalat alapján mondom (mindössze egyszer alkalmaztam valami köptető szirupot), de akkor sem tartom okos dolognak, hogy így próbálják lejáratni.
létezik homeós altató????
nem csak kedélyjavító-nyugtató?
Azt olvstam, hogy ma 10:23-kor kezdi a kisérletet. Vagyis: "egyszerre az előírtnál több homeopátiás készítményt fog a szervezetébe juttatni. Ezzel kívánja bebizonyítani, hogy ezek a szerek nem tartalmaznak mást, mint vizet, cukrot - és hitet."
Csak kiváncsi lennék rá.
További ajánlott fórumok:
- Öngyilkossági kísérletet próbált elkövetni valaki, aki közel áll hozzám..
- Pszichológiai kísérletek... (Első rész)
- Segítsetek kicsit: sikerült kísérleteznem a hajamon. Hogy hozzam rendbe?
- Emlékeztek Vágó István van benne valami c. műsorára?
- Miért lépett ki Vágó István?
- Miért Vágó István lett a KFC arca? Megvásárolta volna a céget?