Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tudok-e pert indítani a volt munkáltatómmal szemben? fórum

Tudok-e pert indítani a volt munkáltatómmal szemben? (beszélgetős fórum)


ápr. 15. 14:41
Annyi fejlemény történt azóta, hogy a mai nap folyamán visszakaptam az inkasso által levont pénzem, a volt munkáltatóm kiküldte nekem a bérjegyzekémet, amin rajta vannak a pontos összegek hogy mikor mennyi lett levonva a fizetésemből. Tavaly év márciustól júniusig összesen 187ezer forint. De a ők tenylegesen csak áprilisban és júniusban utaltak a végrehajtó felé. Amit nem értek hogy akkor a levont összeget akkor hova rakta. Mert a leszámolási papírjaimon is fel van tüntetve hogy a tartozás kifizetésre került. Közben meg nem. Múlthét folyamán ugye elutalta a fennálló összeget a végrehajtónak. Szerinte nem hibázott. Egyenlőre még nem találtam ügyvédet aki elvállalná a képviseletemet. Mert szerinten itt család vagy sikkasztás történt, aminek a vesztese én lettem, és még kitudja nem e vernek rám késedelmi kamatot...
22. hajnallányka (válaszként erre: 8. - Guruljka)
ápr. 15. 13:23
Köszi,ez így pontosabb mint ahogy én leírtam.
21. Guruljka (válaszként erre: 20. - Fat Black Pussycat)
ápr. 10. 11:42
Azmiaz, a kamangusz? Még a gugli se találta.
20. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 14. - Enissa)
ápr. 10. 00:24
Még elvileg van berelszamolasod havonta. Ha azon rajta van a levont összeg... Csapda hozzá! Nekik kell kikérni, nem neked. Ha csak egy kamanguszt küldték erről, az is hamisítás.
19. Bözsi néni (válaszként erre: 12. - Napsugar2020)
ápr. 9. 23:33

Sokszor elég, ha ügyvéd szólítja fel őket. Ha hibásak, akkor úgyis " összetojják" magukat és fizetnek, mert tudják, hogy veszítenének.


Egy sima levelet tőled nem vesznek komolyan.

18. Guruljka (válaszként erre: 17. - Bichi)
ápr. 9. 22:37
Úgy tudom, hogy az illetékfeljegyzési jogot lehet kérni, és vannak még pro bono ügyvédek is.
17. Bichi (válaszként erre: 1. - Napsugar2020)
ápr. 9. 22:33
Kérésedre a munkáltató köteles átutalási bizonylattal igazolni, hogy ő elutalta az összeget. Arról nem beszélve, hogy a kilépő hivatalos papírjaidon szerepelnie kell, illetve az adóhivatalnál is van nyoma. Ezek egy része meg kell hogy legyen neked, a többit be tudod kérni. Ha nem szerepel egyiken se, és a munkaadód elhajt, akkor csak a pereskedés marad, ami persze neked is pénzbe kerül. Ezt természetesen, ha pert nyersz visszakapod. Viszont mivel gondolom nem nagy a vagyonod, ha az összeg miatt az egészet zárolták, akkor ezt is át kell gondolni, hogy egyáltalán tudsz-e ügyvédet fogadni...
16. Enissa (válaszként erre: 15. - Napsugar2020)
ápr. 9. 22:15

Ennek ismeretében, bizony fordulj, és talán igazságot is szolgáltatnak.

Megáll az ész.

15. napsugar2020 (válaszként erre: 14. - Enissa)
ápr. 9. 22:12

igen a végrehajtó is állítja hogy nekik nem érkezett be a pénz.

Ezek után már nagyon nem is érdekel hogy mennyi pénzbe lenne egy bírósági eljárás, de azt sem akarom hogy ilyen lazán megússza, mert ha velem ezt megcsinálta akkor mással is megfogja.

14. Enissa (válaszként erre: 11. - Napsugar2020)
ápr. 9. 22:04

De a végrehajtó állítja, hogy nem kapta meg?


Írj a volt munkáltatódnak, egy tértivevényes levelet, amelyben kéred, hogy tájékoztassanak, mikor, kinek mennyi összeget utaltak?

Arra kötelesek válaszolni.

A válaszukkal tudsz tovább lépni.

Esetleg megkérsz egy jogászt, hogy írja meg, kérje ki helyetted.

Nem tudom mennyi összegről van szó, mert egy bírósági ügy hosszan elhúzódhat és minden tárgyaláson fizetned kell a képviselődet.Még akkor sincs garantálva, hogy a cégednek nem rafináltabb-e a képviselője.

13. napsugar2020 (válaszként erre: 10. - Guruljka)
ápr. 9. 22:00
hát ismervén a volt főnökömet, tudom hogy szeret simliskedni, és ennek hála most én szívok, mert kitudja mikor férek hozzá a pénzemhez, jó a család segít, de azért elég megalazó, és elég embertelennek tartom, hogy az ő hibája miatt én vagyok pénz nélkül ő meg mossa kezeit.
12. napsugar2020 (válaszként erre: 3. - Bözsi néni)
ápr. 9. 21:59
köszönöm ennek utána járok.
11. napsugar2020 (válaszként erre: 6. - Enissa)
ápr. 9. 21:57
Azt állítja a volt munkáltatóm hogy ő annó átutalta most csak valami jogdíjat nem fizetett ki, de a végrehajtó viszont azt mondta hogy egyáltalán nem érkezett hozzájuk befizetés. Most ahogy reklamáltam elutalta a hiányt, de hiába kértem erről igazolást azt mondta nem ad.
10. Guruljka (válaszként erre: 9. - Napsugar2020)
ápr. 9. 21:56
Megáll az ész, elsikkasztották vagy mi?
9. napsugar2020 (válaszként erre: 4. - Guruljka)
ápr. 9. 21:54
mert már nem volt tartozás ki lett fizetve. Ezért is lepődtem mikor a héten leürült a számlám, és közölték hogy ez még a tavalyi dolog, mert a voltmunkáltatóm nem utalta tovább a pénzt, de tőlem meg levonta.
8. Guruljka (válaszként erre: 5. - Hajnallányka)
ápr. 9. 19:21

Igen, ez így van:

"A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá."

( [link]

7. vivo44 (válaszként erre: 1. - Napsugar2020)
ápr. 9. 19:07
Nem!
6. Enissa (válaszként erre: 1. - Napsugar2020)
ápr. 9. 17:29

Én azt nem értem, hogy nyilván tudtad, mennyi összeggel tartozol, azt mennyi ideig vonják.

Oké, munkahelyet váltottál, de nem tűnt fel, hogy több pénzt kapsz, mint kellene?


A másik, amit nem értek. A munkáltatód, anno átutalta a végrehajtónak a pénzt? Vagy most utalta át, hogy reklamáltál, de nem kapsz róla bizonylatot?

ápr. 9. 17:28
A bankba személyesen kell bemenni.Ott elmondod szeretnéd kivenni a pénzedből amit lehet.Ugyanis a megélhetésre kell hogy maradjon pénzed.Ezt megigényeled ott és rövid időn belül meg is kapod.Én nem igazán értem ,bizonyítható hogy a munkáltató nem utalt időben?
ápr. 9. 17:05
Én furcsállom, hogy a váltáskor a bérpapírokon nem tüntették fel a tartozás még hátralevő összegét.
3. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Napsugar2020)
ápr. 9. 17:04

Sérelemdíjat kérhetsz, ha valóban a munkahely hibája.


Ha nem akarják megfizetni, bíróságon perelheted. Ügyvéd ezt nem mondta? Kérdezz rá.

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Napsugar2020)
ápr. 9. 17:03
Kicsit zavaros nekem ez az ügy, de lehet csak én nem értem.
ápr. 9. 16:52
Volt egy munkahelyi letiltásom még a tavalyi évben, április - június időszakban. Minden rendben vonták a fizetésem x százalékát. Időközben ugye munkahely váltás történt, a leszámolási papírokon se volt feltüntetve hogy a tartozás még fenn áll.Erre most hétfő reggel inkasso került a számlámra, egyből hívtam a bankot, elmondta melyik végrehajtó iroda kérte. mint kiderült, ez még azaz ügy volt. Ugyanis a volt munkáltatom valamit nem küldött el egy két utalást. Felvettem a volt munkkahelyemel a kapcsolatot, akik elutalták a pénzt a végrehajtó felé, de nekem nem voltak hajlandóak erről semmilyen papírt kiadni, hogy ők mossák kezeiket el lett utalva ennyi. A pénz a végrehajtó felé megérkezett, de csak majd jövőhéten lesz akármi fejlemény az ügyben, hogy vissza kapjam a számlámon lévő pénzemet. Szerintetek tudok ez ügyben akármilyen jogi lépést tenni? Mert a volt munkáltatóm miatt ilyen lehetetlen helyzetbe kerültem, pláne most ebben a járvány korszakban. Egy ügyvédet kérdeztem, de ő azt mondta mivel bűncselekmény nem történt, így nem tudok semmit se tenni. Pedig valahol embertelennek tartom, hogy más hanyagsága miatt én kerültem ilyen helyzetbe.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook