Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudnátok ajánlani valami olcsó és finom tortakrémet? De ne csokisat. fórum

Tudnátok ajánlani valami olcsó és finom tortakrémet? De ne csokisat. (tudásbázis kérdés)


19. globus (válaszként erre: 6. - Rozsa13)
2017. dec. 8. 11:09
Nagyon finom. Mi ezt szokás szerint mézes lapok közé töltjük.
18. Guruljka (válaszként erre: 5. - Katie_rose)
2017. dec. 7. 23:46
Ezt elmentettem! Köszi!
17. katie_rose (válaszként erre: 16. - Ecus)
2012. okt. 12. 17:38

Észrevettem... nem is értettem a stílust és hangnemet amiben írtál...

Van az a kis jel, tudod a smile. Így néz ki: :)

Ez azt jelenti,hogy amit írok,azt viccnek szánom. A kérdező feltételezem értette.


Egyébként meg lényegtelen. Gondolom a süti azóta már elkészült. És biztosan meg is ették.

További nagyon szép napot Neked!

16. ecus (válaszként erre: 10. - Katie_rose)
2012. okt. 12. 16:42

Láttam a fölötte lévőt is de én nem arra írtam a komentet ha nem vetted volna észre......

Bonyolult ....na igen mihez képest .......

15. c1e9612cd3 (válaszként erre: 1. - Csihiro11)
2012. okt. 11. 13:11
én múltkor a piskótát mascarpones gesztenyepürével töltöttem meg. 2 evőkanál mascarponet adtam 3/4 csomag gesztenyepüré masszához. Jól kikevertem, és isteni finom lett! Csak hidegnek kell lennie a piskótának maximálisan ahhoz, h ne melegedjen fel a mascarpone, és ne folyjon ki a krém belőle! Utána is hűtöttem, és tökéletes volt! Tálalásnál a tetejére tejszínhabot tettem.
14. katie_rose (válaszként erre: 12. - 2a69f78972)
2012. okt. 10. 21:44
Az egyik kedvenc sütim :)
13. 2a69f78972 (válaszként erre: 6. - Rozsa13)
2012. okt. 10. 20:52

Ez is isteni finom, csak én még szoktam bele tenni egy gondolatnyi citromlét és a citrom reszelt héját.


Hallottam valakitől, hogy ő meg cukorszirupban megfőzött hajszálvékonyra vágott narancshéjat is tesz bele.

12. 2a69f78972 (válaszként erre: 5. - Katie_rose)
2012. okt. 10. 20:49

De jó, hogy ezt leírtad, olyan régóta keresem, de nem tudtam a nevét!:)


Ez tényleg nagyon finom!!!

11. kotheo
2012. okt. 10. 20:36
1 dl tejszínt felfőzöl 10 dkg cukorral és 4 dkg holland kakaóval. Addig főzöd állandóan keverve, amíg egy pohár vizbe beleeresztessz egy cseppet belőle és az gömb marad a vízben. Akkor kihűtöd és kikeversz 18 dkg ramát 1 van. cukival habosra. A kettőt összekevered és mekóstolod kell-e még bele cukor- de ekkor csak porcukit tehetsz bele.Igen finom párizsi krém!
10. katie_rose (válaszként erre: 8. - Ecus)
2012. okt. 10. 20:35

A lekvár az egyik legjobb a piskótához. Legalábbis a nagymamám lekváros piskótáját imádtam (házi lekvárral). :)

Nem kérte,hogy kreatív legyen,csak azt,hogy ne csokis és ne drága...


másrészt írtam fölötte egy általad biztosan megfelelően bonyolultnak ítélendő másik ötletet...

2012. okt. 10. 20:32

35-40 dkg kimagozott meggyet, megturmixolni, és fél liter hulala tejszint jól felverni keményre 2 dkg zselatint feloldani de nem forralni ha kihűlt a meggyre önteni, majd össze keverni és a tejszínt apródonként hozzá keverni.


Ha befőtből készül akkor a meggylével oldjuk a zselatint.


Megtöltjük a piskotát.

8. ecus (válaszként erre: 4. - Katie_rose)
2012. okt. 10. 20:32
Nagyon kreatív ötlet :-/
7. ecus
2012. okt. 10. 20:31

Szia

Én a hétvégén sütöttem tortát a krém ebböl állt:

2dl tej,6dl tejföl(frissfölt használtam),6evőkanál liszt,2db tojás.2cs van.cukor,25 dkg cukor,fél ráma

Megfőztem a tejben meg a tejfölben a lisztet bele a van.cukrot meg a 2 tojást a cukrot kikevertem a margarinnal amikor kihűlt a kettőt összekevertem.Ez a krém nagyon finom a vendégeknek nagyon ízlett mindenki kérdezte milyen torta ez nagy sikere volt sok sikert hozzá :-))))

2012. okt. 10. 20:24

tejbegrízes krém, az is nagyon finom!

fél liter tej

5 kanál buzadara,

1 vaniliás cukor

megfőzni, ha kihült: 20dkg cukor, és 25dkg ráma margarin kikeverve vajkrémmel összekeverni.

2012. okt. 10. 20:20

Vagy:


Ez a Kinder paradiso szelet krémje:


2,5 dl tej

6 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

1 csipetnyi só

3 ek liszt

1/2 citrom reszelt héja

2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma)

2 dl habtejszín


A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.

A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.

Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.

Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.

4. katie_rose (válaszként erre: 1. - Csihiro11)
2012. okt. 10. 20:19
Lekvár! :)
2012. okt. 10. 20:16
Pudingot nem szeretnék bele. Csoki lehet csak ne kelljen olyan sok hozzá. Szerencsére tojás van. A habtejszín annyira nem drága csak akkor ha mondjunk 5 darab kell belőle.
2012. okt. 10. 20:13
Vanília pudinggal nem akarod?
2012. okt. 10. 20:11
Van egy piskótám és ahhoz kéne.

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook