Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni! fórum

Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni! (beszélgetős fórum)

1 2 3
79. Guruljka (válaszként erre: 70. - 04424e865e)
2018. okt. 21. 16:41

Miért?

A tarhonya nem tészta?

A tésztaféle+krumpli megszokott kombináció.

2018. okt. 21. 12:31
?
77. andilaci (válaszként erre: 70. - 04424e865e)
2018. szept. 18. 11:59
? ?? Dehogy lapoztam,és nem szakácskönyvböl tudom ezt a receptet🌞
2017. jún. 8. 23:35

Cukkíni szezonban lehet csinálni cukkínis rakott palacsintát, szintén nagyon laktató és finom.


Sűrűbb palacsintatésztát kell csinálni, belekeverni a lereszelt, kinyomkodott cukkínit, majd kisütni a palacsintákat. Kevés bacon v. más húsos szalonnát kis kockákra vágva megpirítani. A palacsintát tűzálló tálra rakjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk pirított szalonnával, kevés reszelt füstölt sajttal. Így rétegezve rakjuk egymásra a palacsintákat,, majd a tetejére tejföl és reszelt sajt kerül. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-12 percig sütjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.


Előtte lehet valamilyen könnyű leves v. gyümölcsleves, ez pedig eltelít és nagyon finom.

75. Bözsi néni (válaszként erre: 67. - C1593c402b)
2017. jún. 8. 23:23

Csinálj fóliás csirkét:

Hozzávalók (8 fóliacsomaghoz):

4 egész csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, só, őrölt (fehér)bors, pirospaprika, 1 dl étolaj.

Elkészítés:

A csirkecombokat félbevágjuk. A krumplit megpucoljuk és földaraboljuk. A megtisztított vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. Sóból, pirospaprikából és őrölt borsból 5-3-1 arányú keveréket készítünk: 5 mokkáskanál sóhoz 3 mokkáskanál pirospaprikát és 1 mokkáskanál őrölt (fehér)borsot keverünk.

8 nagy alufóliatéglalapot készítünk elő (a lapok hosszúsága kb. kétszerese legyen a hagyományos alufóliatekercs szélességének).

Az alufóliadarabok középső részét vékonyan megkenjük étolajjal. Minden alufólialapra néhány krumplidarabot, negyed vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát és egy fél csirkecombot rakunk, amit jól beszórunk az előkészített fűszerkeverékkel.

Ezután az alufóliából batyut csinálunk.

A batyukat tepsibe sorakoztatjuk, és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Ezután egy batyut óvatosan kibontunk (a forró gőz miatt óvatosan), villával megszúrjuk a húst, hogy átsült-e. Ha átsült, az összes batyu tetejét kibontjuk, és visszatesszük őket a sütőbe még negyed órára pirulni.

Az ételt az alufóliában tányérra téve tálaljuk.


Szalonnaszeleteket is tehetünk a csirkés batyukba. De variálhatjuk ezt az ételt úgy is, hogy más zöldségeket - karfiolt, brokkolit, zöldpaprikát, gombát - is teszünk a csirkecomb mellé.

2017. jún. 8. 23:17

Amikor olcsó a cukkini, akkor szoktam csinálni cukkinis tojáslepényt:



50 dkg cukkini

6 tojás

4 szál újhagyma v. egy vöröshagyma

5 dkg reszelt sajt

bazsalikom, bors, só


Pirítsuk meg a felszeletelt hagymát 4 evőkanál olajban, adjuk hozzá a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk még 5 percig.

Keverjük össze a tojásokat sóval, borssal, a sajttal, és a bazsalikommal, majd adjuk hozzá a cukkinit is.

Töltsük egy kerek sütőformába és süssük 200 fokon 15 percig.

Hidegen és melegen is tálalhatjuk.


Lehet kis krumplit is reszelni bele, nem rontja el.

2017. jún. 8. 23:02
Gombapaprikás nokedlivel vagy tésztával szintén nagyon finom, és apróbb gombát a piacon lehet elég olcsón kapni.
72. Bözsi néni (válaszként erre: 65. - 00a194caf9)
2017. jún. 8. 22:36

Szia!


Ezt a májat én szoktam úgy is készíteni, hogy teszek bele zöldborsót (mirelitet sokszor lehet akciósan venni), pár marékkal. Az is szaporítja az ételt és igen finom vele.


Másik finom és laktató: a tojásos krumpli - a tojásos nokedli mintájára készül.


Krumpli karikára szelve, bő, forró olajban v. zsírban ropogósra-pirosva sütni (a zsíradék felhasználható utána más, krumplis ételek főzéséhez v. sütni még benne). Átszeded egy nagy serpenyőbe, átforrósítod, ráöntöd a felvert tojást, és kevergeted, míg a tojás a kellő állagúra szilárdul (ki keményebben, ki lágyabban szereti).


Tehát nem rásütöd egyben a krumplira, hogy lepényszerű legyen, hanem a tojás kis morzsákban eloszlik a krumplin, úgy mint ahogyan a tojásos nokedlin is.


Állati finom szerintem - és a család szerint is. Bármilyen savanyúsággal, salátával kiegészítve kiadós lakoma.

2017. jún. 8. 21:41

az más mint a paprikás krumpli...:)))az virslivel nokedlivel van

a tarhonyás meg csak tarhonya lepiritva és karikára vágott krumpli egy kis vegeta só egész hagyma és zeller levél!!

70. 04424e865e (válaszként erre: 69. - Andilaci)
2017. jún. 8. 21:40
A tarhonyás krumplinál szerintem a szerző kettőt lapozott a szakácskönyvben.
2017. jún. 8. 21:38

Lehet bizony:)ime egy pár ötlet

paprikás krumpli

tarhonyás krumpli

tojásos nokedli

68. katus3 (válaszként erre: 67. - C1593c402b)
2011. jún. 10. 19:41
Lesütni esetleg zsírban jó sok fokhagymával? Így marad finom sült zsír is.:-)
2011. jún. 10. 19:06
Szombati ebéd??? Mi legyen csirkecombom van itthon :))
2011. jún. 6. 09:46
Ezt én is szoktam csinálni és tényleg isteni finom csak én pirított májnak hívom,nem tudtam el képzelni mi az resztelt,:D
65. 00a194caf9 (válaszként erre: 55. - 6795561eb7)
2011. jún. 6. 08:47

Persze! Nagyon egyszerű.

Vörös hagyma kell hozzá. Hogy mennyi, az a májtól függ, de én szeretem jóóóó sok hagymával. Felaprítod kis olajon megpirítod, ha gondolod tehetsz bele 1db paprikát, meg paradicsomot, az íze kedvéért. Mikor a hagyma üveges lett, szórsz rá piros paprikát, aztán bele teszed a felvágott májat. És kb. ennyi. Én szoktam bele még fokhagymát nyomni a vége felé. Lehet rakni még bele majorannát, de anélkül is tök jó szerintem. Meg bors. És só is ízlés szerint, de azt is csak a végén, amikor már elkészült, nehogy kemény legyen a máj.

64. g_eszter (válaszként erre: 57. - Martin3)
2011. jún. 5. 17:58
A lángos recepted engem is érdekelne. Én azt a változatát ismerem, amibe csak krumpli, liszt és tejben felfuttatott élesztő kell.
63. g_eszter (válaszként erre: 61. - Katus3)
2011. jún. 5. 17:58
Eddig még sosem próbáltam. Kérdésedből ítélve, gondolom, az csak még jobban feldobja az ízét :) Majd kipróbálom legközelebb.
62. Sziszy74 (válaszként erre: 57. - Martin3)
2011. jún. 5. 11:47
Szia!Le írnád nekem a lángos receptedet?Előre is köszönöm.
61. katus3 (válaszként erre: 56. - G_eszter)
2011. jún. 5. 11:21
Majorannát nem teszel bele?
60. katus3 (válaszként erre: 59. - 6795561eb7)
2011. jún. 5. 11:21
Borsóleves, milánói és madártej. Ezt 2 napra.:-)
2011. jún. 5. 09:37
Ma húsos palacsintát ujj burgonyával,tyúk comból hús levest főzök többiek ki mit főz ma?
58. katus3 (válaszként erre: 57. - Martin3)
2011. jún. 5. 08:38
Én is kefirrel készítem.:-)
57. martin3 (válaszként erre: 44. - Katus3)
2011. jún. 4. 23:35

na ez nem is kérdés, nekünk nem kell szerencsére spórolnunk, de kb 5évben 1x ha rendelünk kaját, a saját pizza/ lángos stb istenibb bármelyik rendeltnél(és legalább tudom miből van!!!)

amúgy pl a mi lángos receptünk nagyon olcsó, kefirrel készül, laza és könnyű

56. g_eszter (válaszként erre: 55. - 6795561eb7)
2011. jún. 4. 22:02
a hagymát olajon megpirítod, majd beleteszed a májat, fűszerezed (só, bors, én ennyit szoktam, de ugye ez is ízlésfüggő ) aztán hagyod sülni. Csirkemáj kb 10 perc alatt megvan, s tényleg nagyon finom tud lenni. Akár krumplival, kenyérrel, rízzsel, mindennel jó :)
2011. jún. 3. 12:01
Le írnád a receptjét hogyan készíted?
54. 00a194caf9 (válaszként erre: 53. - 6795561eb7)
2011. jún. 3. 10:40
Szerintem érdemes kipróbálni. Isteni finom tud lenni :)
2011. jún. 3. 09:06
Resztelt májat olyan sokan csinálják még én nem csináltam!
2011. jún. 3. 09:02

Resztelt máj? :) Imádom a resztelt májat, és isteni finom.

Tesco és hasonló helyeken a májnak 300 ft kilója! Kell még hozzá jó sok vörös hagyma, esetleg 1-1 db paprika, paradicsom, az íze végett, némi fokhagyma, só, bors... Filléres kaja, és nagy adagot lehet belőle csinálni.


Kicsit drágább, de ismét isteni finom:

Májat kicsi ujjnyira szeleteled, és füstölt bacon szalonnába tekered egyeséve. Sütőpapírra teszed, semmi nem kell alá, se só, se bors, semmi! Pikk-pakk elkészül, és marha finom. Grillen különösen. :) Bár a bacon sajnos nem túl olcsó, de még így sem annyira vészes szerintem.

2011. jún. 3. 09:01
Nekem nem kel főzni mert maradt tegnapról,malac húst főztem pörköltnek hétvégére ki mit tervez nem tudok mit főzni mit főztök???
50. 00a194caf9 (válaszként erre: 27. - Eb76856df6)
2011. jún. 3. 08:59

Ó, egyik barátnőm Erdélyből jött, és náluk szokott lenni saláta leves... Hogy én azt hogy imádom. Hogy az mennyire finom... uhhh


Kérnék egy receptet, ha nem baj, és ha van. :)

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook