Tud valaki olyan helyet ahol pár hónapos babának átszúrják vagy lukasztják a fülét? (tudásbázis)
elnézést, most olvastam, hogy ott nem csinálták meg.
ez esetben védőnő!
Hello!
nekem mindkét lányom 2 naposan kapott fülbevalót, az újszülött osztályon!
nekem is ott csinálták még bébi koromban!
viszont én lövettem is magamnak plusz két lyukat, azt hittem hogy besz...k annyira fájt!
a szúrás sokkal kíméletesebb egy pici babának mint a lövés!
egyébként már én is sokat beraktam és a mai napig is berakom ha valaki megkér rá. (csecsemős nővér vagyok én is!;) )
egyébként nálunk a védőnő pl. nem meri megcsinálni, de megbeszéltük hogyha valakinek erre van igénye, akkor egyeztetünk egy időpontot (havi 2x általában), akkor én is bemegyek a rendelőbe meg az anyuka is, és ott megcsináljuk.
akinek meg nem jó a rendelő, és a közelembe lakik az vagy el jön hozzám, vagy én megyek.
még soha senkitől nem hallottam vissza, hogy gond lenne a fülbevalóval!
bár én meg csak a pici baba fülbevalót teszem be, a bedugósat nem, mert szerintem az nem kicsinek való!
Mikor a lányom született, elfelejtettem a kórházban berakatni a fülbevalót.
4 hónapos volt, mikor visszavittük az újszülött osztályra és ott a doktornő szakszerűen átlőtte a fülét, olyan fülbevalót kapott, ami orvosi fémből volt, így allergiát nem okozott, a végén pedig egy műanyag sapkaszerűség volt, hogy ne bökje a fülecskéjét.
Osztom a véleményedet.
S ha már mégis muszáj, hát inkább lövetném, mint szúratnám...
Szegény gyerek! Ez olyan primitív szokás. Átszúrni a fülét, hogy fémdarabot aggass bele?
És ha már így van, nem gondolod, hogy neki is lenne ebbe beleszólása? Miért nem várod meg, míg el tudja dönteni, hogy szeretné-e? Nem az Ő teste?
Nekem átszúrták kis koromban. Ennek 29 éve. Azóta nem volt benne fülbevaló,mert állandóan gennyes volt a fülem tőlük. Még az aranytól is. Azóta nem nőtt be a luk és mindig van benne genny. Az én lányom 10 éves. Egy évvel ezelőtt kérte a fülbevalót. Az apja már másnap elvitte. Én nem voltam képes. De az Ő döntése, elfogadom.
Normális vagy?
Ott futnak a legintenzívebb meridiánok a kínai természetgyógyászat szerint, ami mellesleg igaz is már, mivel a magyar állam is elismerte a természetgyógyászatot hivatalosan is! De te tudod...
Inkább várd meg amíg majd a gyereked maga dönthet: nem fájdalmas, sajnos én hülye voltam még mielőtt a fentieket tudtam volna...
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Évek óta nagyon tetszik ez a név nekünk, de elég ritka... Merjük adni a babának?
- Különleges fiúnevet a babának! Tippeket kérek! :)
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?
- Tanácsokat kérnék, 3 gyógyszertárba nem kaptam a tápszert a 10 hónapos babámnak, adtak helyette beba aktiv egyet ti adnátok a babának?