Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött paradicsom tejszínes paprikával recept

Töltött paradicsom tejszínes paprikával recept

A Töltött paradicsom tejszínes paprikával hozzávalói:
8 db közepes paradicsom
60 dkg vegyes paprika
15 dkg krémsajt
2 dl tejszín
5 dkg gorombára reszelt füstölt sajt
1 db zsemle
10 dkg gépsonka
1 ek.tejföl
só, fehér bors
1 ek. vágott petrezselyem
2 ek.olaj


A Töltött paradicsom tejszínes paprikával elkészítési módja:
A paradicsomokat lobogó forró vízbe teszem 10 mp-re, majd lehűtöm és lehúzom a bőrüket. Tetejüket levágom és kikaparom a magokat. A zsemlét és a sonkát apró kockákra vágom, majd összekeverem a sóval, borssal, petrezselyemmel és a tejföllel. Ezzel a masszával megtöltöm a paradicsomakat. Reszelt sajttal megszórom és visszateszem a kalapokat. (Lehet a tetőket apróra vágva hozzáadni a mártáshoz.) A paprikákat szeletekre vágom és az olajon megfuttatom, sózom, borsozom. Kicsit puhítom, majd ráteszem a sajt és tejszín keverékét. A sütőtálba helyezett paradicsomok közzé öntöm és összesütöm a "költeményt".


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött paradicsom tejszínes paprikával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook