Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtkrémes torta recept

Joghurtkrémes torta recept

A Joghurtkrémes torta hozzávalói:
porcukor; só; 20 dkg liszt; 5 dl joghurt; 8 g élesztő; 1 cs
vaníliás cukor; 20 dkg cukor; 4 tojás; 5 dkg vaj vagy sütőmargarin


A Joghurtkrémes torta elkészítési módja:
A sütőt 180C°-ra előmelegítjük. 12 dkg cukorral krémesre keverjük a tojást, hozzáadjuk az élesztőt, a lisztet, a vaníliás cukrot, 2,5 dl joghurtot és egy csipet sót. A tésztát sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és 40 percig sütjük. A maradék cukrot 4 ek. vízzel és a vajjal vagy sütőmargarinnal tűz fölött addig kevergetjük, amíg sűrű, aranyszínű karamelt nem kapunk. Ehhez egy másik tálban hozáadjuk a joghurtot, majd 30 percre félretesszük a krémet. A tortát 4 lapra vágjuk, hármat megkenünk krémmel, egymásra helyezzük őket, a negyediket pedig a torta tetejére tesszük. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral ha szeretnénk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtkrémes torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook