Szívtorta recept

A Szívtorta hozzávalói:
0,5 dl tejszín; 10 dkg fehércsokoládé; 9 dkg vaj vagy sütőmargarin; 6 tojás; 15 dkg cukor; 15 dkg liszt
A csokoládés tejszínhez: 1,5 dl tejszín; 10 dkg fehércsokoládé
A díszítéshez: zsiradék vagy sütőmargarin a formához; porcukor a megszóráshoz; 10 dkg leheletvékony csokoládélap


A Szívtorta elkészítési módja:
A tejszínt egy kis lábasban megmelegítjük. A csokoládét darabokra törjük, és állandóan kevergetve felolvasztjuk a tejszínben. Figyelem: a tejszín csak meleg legyen, semmi esetre se forraljuk! A csokoládés tejszínt keverőpohárba töltjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, a formát kikenjük. A tésztához megmelegítjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a csokoládét. A vajat vagy sütőmargarint egy kis lábasban szintén felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, a sárgájukat a cukorral és a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük. Hozzáöntjük az olvasztott csokoládét. Könnyedén belekeverjük a lisztet. A tésztát a formába öntjük, és sütőben (középen; légkeverésesben 160°C) 40-45 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. A csokoládélapokból szíveket vágunk ki és hűtőbe rakjuk. A csokoládés tejszínt habbá verjük. Megfordítjuk a süteményt, hogy a púpos fele alulra kerüljön és megkenjük a csokoládés habbal. A tortát gazdagon beborítjuk csokoládészívekkel, ízlés szerint megszórhatjuk egy kis porcukorral is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szívtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook