Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Tavaszi tojáskenyér recept

Tavaszi tojáskenyér recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tavaszi tojáskenyér hozzávalói:
1-1 csokor snidling,petrezselyemzöld és bazsalikom
3 savanyú uborka
5-5 piros és sárga paprika
2 paradicsom
fél dl tejszín
25+12,5 dkg krémsajt
só, őrölt bors
1 tégla alakú kenyér
10 dkg vékonyra szelt ömlesztet sajt
3 kemény tojás
10 dkg magozott zöld és fekete olívaolaj


A Tavaszi tojáskenyér elkészítési módja:
A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk, a savanyúságokat felkockázzuk.A paradicsomok belsejét kiskanállal kikaparjuk, húsukat kockára vágjuk.A tejszínt kemény habbá verjük.25 dkg krémsajtot összekeverünk a tejszínhabbal, az uborkával, a paradicsommal, a parikával, sóval és borssal.A kenyér alsó részét levágjuk, a belsejét óvatosan kiszedjük úgy, hogy mindenütt kb. egycentis keretet hagyunk.Kibéleljük a sajtszeletekkel, és a keverék felét beletöltjük.A megtisztított kemény tojásokat egészben belerakosgatjuk, az olívabogyókat a tetejére szórjuk, majd a keverék másik felét ráöntjük és a kenyér aljával lezárjuk a hasábot. Az egész kenyeret bekenjük a maradék krémsajttal, megszórjuk a fűszernövényekkel, majd 2 órára hűtőbe tesszük.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A tavaszi tojáskenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook