Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött padlizsán bundában recept

Töltött padlizsán bundában recept

A Töltött padlizsán bundában hozzávalói:
1 kg padlizsán (lehetőleg karcsú,vékony héjú)
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
15-20 dkg főtt, füstölt hús apróra vágva

A bundázáshoz:
tojás
liszt,
zsemlemorzsa

olaj a sütéshez


A Töltött padlizsán bundában elkészítési módja:
A padlizsánokat alaposan megmossuk,két végét levágjuk,és kb.1 cm széles szeletekre vágjuk. Besózzuk,és kis ideig állni hagyjuk. Közben a reszelt sajtot összekeverjük a 3 egész tojással és az összevágott füstölthússal. A padlizsánszeletekről leitatjuk egy papírtörlővel a nedvességet,majd a kész masszával párosával összeragasztjuk őket. Szokásos módon panírozzuk,bő,forró olajban szép pirosra sütjük.

Nem fog szétesni a padlizsán sütés közben,mert a sajtos massza összeragasztja.

Sült burgonya,rizs és majonéz illik hozzá.
Finom és kiadós.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött padlizsán bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook