Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Palacsinta padlizsánnal recept

Palacsinta padlizsánnal recept

Elkészítési idő 45 perc

A Palacsinta padlizsánnal hozzávalói:
1 db
közepesen nagy padlizsán
10 evőkanál liszt
10 evőkanál zabpehely
késhegynyi só
1 dl
tej ( vagy szódavíz)
csipetnyi őrölt kömény
és ugyanennyi őrölt koriander
kiskanálnyi morzsolt bazsalikom
2 dkg
vaj
10 dkg
füstölt
reszelt kemény sajt
A kisütéshez: olívaolaj.


A Palacsinta padlizsánnal elkészítési módja:
A padlizsán végeit levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekre karikázzuk. Mindkét oldalát megszórjuk csipetnyi sóval, majd kb. 10-12 percig pihentetjük. Ezt követően a "kiizzadt" nedvességet letörülgetjük a szeletekről, majd az előzetesen összekevert fűszerkeverékkel ízesítjük és a forró vajon mindkét oldalát sütve puhára pároljuk. Közben sós palacsinta tésztát készítünk, amit a padlizsán szeletekre öntünk és készre sütünk. Még sütés közben megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és melegen tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A palacsinta padlizsánnal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook