Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött gombakosárkák recept

Töltött gombakosárkák recept

A Töltött gombakosárkák hozzávalói:
8 nagy db gomba
20 dkg franciasaláta alap
2 db tojás
4 ek tejföl
2 teáskanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 csepp folyékony édesítőszer
15 dkg sajt


A Töltött gombakosárkák elkészítési módja:
A gombáknak megtisztítás után kitörjük a törzsét, arról is lehúzzuk/ lekaparjuk a külsejét, és a törzset tálba kockázzuk. A fejeket félretesszük, ebbe kerül a töltelék. A franciasaláta alapot megpároljuk, és lecsepegtetés után szintén a tálba öntjük. A gombatörzs és franciasaláta keverékéhez adjuk a tojást, tejfölt, mustárt és fűszereket, majd jól összekeverjük. A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe, nem baj, ha púpos, nem fog kifolyni. Reszelt sajttal megszórjuk, és mehet is a sütőbe.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött gombakosárkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook