Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Velővel töltött csirke recept

Velővel töltött csirke recept

A Velővel töltött csirke hozzávalói:
3 evőkanál sör,
3 evőkanál méz,
majoránna,
étolaj,
őrölt bors,
só,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 evőkanál tejföl,
2 db tojás,
2 db zsemle,
6 db spárgafej,
10 dkg csiperkegomba,
30 dkg borjúvelő,
1 egész csirke.


A Velővel töltött csirke elkészítési módja:
Előkészítésként a velőt megabáljuk, hártyáitól megtisztítjuk. A spárgafejet előfőzzük, a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk. A gombát vékonyra szeljük, megpároljuk. A csirke levágott nyakánál a bőrt óvatosan felemeljük. A velőt a zsemlével, a gombával, a spárgafejekkel vagy a vékonyra szelt paprikával, a tojássárgájával és annak felvert habjával, 1-2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pici majoránnával, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel jól összedolgozzuk. Ezt a masszát töltjük a csirke kitágított bőre alá. Szépen összevarrjuk, kívül is megsózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe helyezve a sütőbe tesszük. Mielőtt készre sülne, átkenjük a mézes sör keverékével. Néhány percig még sütjük, míg csodálatos ízű és szép piros lesz. Köretnek héjában főtt burgonya, friss saláta és jó magyar bor dukál hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A velővel töltött csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook