Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Toklász a kutya lábában fórum

Toklász a kutya lábában (beszélgetős fórum)


27. maria3
2013. dec. 29. 15:26

A toklász valóban nagyon veszélyes,és alattomos,hiszen a formájánál fogva csak egy irányba képes menni:befelé.Bárhová is fúródik kedvenceinkben,csak egyre mélyebbre tud menni,és ha elég száraz,ki sem jön egyben...Az egyik kutyánknak a fülébe ment,rázta a fejét,így vettük észre.Annyira fájt neki,hogy tartotta a fejét,hogy segítsünk.Persze épp Pünkösd Vasárnap volt,és épp olyan doki volt ügyeletben,akihez amúgy nem vinném,ráadásként felénk közismerten a legdrágább.De hát a kutya nekünk még drágább,így persze elvittük.Mély altatásban szedte ki neki,de még így is nyekkent a kutyusunk.Pár óra alatt a dobhártyáig fúródott a toklász,véres is volt mikor kihúzta.Azóta minden nap átbogarászom az összes kutyánkat,a lábujjak közétől a fülükig,mindent.

Azért nem árt tudni,hogy nem csak a toklász ilyen,van az udvarunkon ezüst fenyő,ami alatt nagyon szívesen hűsölnek a kutyák,de bizony a lepotyogott tűlevél is veszélyes,az is tud fúródni,és jobban szúr mint a toklász.Egy ilyen fúródhatott az egyik,másik kutyánkba,aminek a következtében fél éven keresztül,időközönként gyulladás keletkezett,ami kifakadt,majd újra az egész.Azóta kiderült,hogy sipoly,fel is vágták,és egy kb.12 cm-es varrat lett a vége.Szóval nem lehet az ember elég óvatos,és 24 órában a kutyájával,de a mindennapos ellenőrzéssel sok kellemetlenséget(és kiadást)spórolhatunk meg.

26. Rudibaba (válaszként erre: 24. - Rhino23)
2013. júl. 25. 10:19
Szia! Az én kutyám lábába is toklász ment. Ő is kapott olyan lötyit, amit a lyukba fecskendeztek, amitől kijött volna a toklász, de a doki csinálta, nem én. Aztán 3 nap kötés, vissza dokihoz, próbálta kiszedni azzal a fogóval, megint lötyi, semmi nem jött ki belőle. Azt mondta, nem kell felvágni, mert nincs benne semmi. Azóta a kutya rendesen megy, nem fájlalja a lábát, de észrevettem, hogy ott, ahol a toklász bement, van 1 gennyes duzzanat, pontosabban már 2. Próbáltam kinyomni, de csak egy pici genny jött ki belőle. Visszavinni a dokihoz azért nem merem, mert 1 hónap alatt már kétszer volt bódítva, és csak így tudják neki megnézni, ráadásul ő egy rövidorrú kutya, így veszélyes is. Valakinek tapasztalat? Előre is köszi!
2013. júl. 23. 14:10
Csak azért írtam, mert kíváncsi vagyok hogy valakinek volt-e a műtét után ilyen kellemetlen kezelése...
24. Rhino23 (válaszként erre: 23. - Maruszja)
2013. júl. 23. 14:01
A kis mopszomba most ment bele ez a szemét, be volt dagadva, a doki nem látott semmit...aztán 3 napra visszavittem a társához, még jobban bedagadva...ő kiműtötte, aztán adtak valami fecskendő szerű cuccot, hogy a sebbe ezt nyomjam...szétnyílik tőle, fáj neki...hát én műtsem a kutyámat! Borzasztó!
23. Maruszja (válaszként erre: 21. - Bnedora)
2013. júl. 3. 12:27
Ezt csináljuk Dórám! Ahogy beléptünk az ajtón már molyoljuk is őket. De mint írtam így is szoktunk találni itt, ott toklászt a lakásban. Valószínű, hogy azokat ők maguk szedik ki.
22. Maruszja (válaszként erre: 20. - Szabina00)
2013. júl. 3. 12:26

Igen, igazad van nagyon nehéz ez ellen védekezni. A mi kisebbik kutyánk is rázta a fülét. Mi is voltunk állatorvosnál, de tulajdonképpen mind a kettőt elvittük, mert a másiknak meg a szeme alatt lett valami, ami néha vérzett is.

Aztán megállapította az állatorvos, hogy bakteriális fertőzés mind a kettőnél. Az egyiknek a fülében, a másiknak a szeme alatt. Mind a kettő kapott injekciót, sőt amelyiknek a szeme alatt van az kapott 2 injekciót és 3 szem tablettát is, amelyet ma kezdtünk neki adni. A kicsinek meg a fülébe dugott fel valamit, meg a fülcimpáját is bekente valamivel. Azt mondta ez így rendbe fog jönni.


A toklásszal kapcsolatban: mi is nagyon vigyázunk, amikor hazajövünk mind a két kutyát átnézzük, de megmondom őszintén, hogy így is találunk néha a szőnyegen toklászt.

Nagyon alattomos valami ez a toklász és vigyázni kell nagyon vele.


A nagyobbiknak már készer volt toklásza, ráadásul abban az évben és egymás utáni héten. Szegénykémet őt is elaltatták mind a kétszer és úgy szedték ki belőle.

Hát azt nem kívánom senkinek, amennyit akkor aggódtam és amennyire sajnáltam.

21. bnedora (válaszként erre: 1. - Maruszja)
2013. jún. 30. 18:02
Védekezni nemigen lehet ellene. A legjobb, ha minden séta után alaposan átnézitek a kutyust.
2013. jún. 30. 17:59

Sziasztok!

Az én kutyusomnak a fülében volt. Arra lettem figyelmes, hogy a kutya állandóan rázza a fejét. Aztán elmentünk az állatorvoshoz, aki megnézte, és kiderült, hogy toklász. El kellett bódítani, és kiszedte a füléből. Kaptunk kenőcsöt, azzal kenegetjük még mindig. Nem lehet elkerülni ezt.. Azóta jobban figyelek, és mégis 2 nappal ezelőtt megint csak rázta a fejét, szerencsére kitudtam neki szedni, nem kellett állatorvoshoz fordulni. Próbáltam a harisnyás "fülvédő" megoldást, (tudom, hogy nem szép) de nem szeretnék minden héten az állatorvoshoz menni. Nekem sem jó, és a kutyának sem.

2013. jún. 26. 19:11

Sziasztok!

Azt hiszem, hogy ez a fórum ismét aktuális, hiszen rengeteg toklász van. Kutyasétáltatás során látom, hogy megérett a toklász, besárgult, most már igazán újra veszélyt jelent a kutyusok számára.

Nagyon vigyázunk és minden feljövetel után átnézzük mindkét kutyusunkat, mégis többször előfordult, hogy a lakásban találok toklászt, amelyet valószínű, hogy ők hozzák fel. Szerencsére van, amelyiket ki tudják szedni maguknak.

18. Maruszja (válaszként erre: 16. - Sutyi83)
2012. aug. 8. 23:06
Látom az állatok mellett a növényeket is szereted, azonbelül is az orchideát leginkább. Nagyon ügyes vagy hozzá, gondolom, hogy ilyesmivel foglalkozol, vagy ez csak hobby? Végignéztem a naplódat. Látszik, hogy mennyire szereted a virágokat.
17. Maruszja (válaszként erre: 16. - Sutyi83)
2012. aug. 8. 22:56

Szia! Örülök, hogy jöttél, de azért nem örülök, hogy csak azért jöttél, mert baj volt a kutyus lábával. Elhiszem szegény, hogy mennyi mindenen ment keresztül, no és persze Te is, mert ahogy leírtad sok baj volt vele.


Ez a toklász egyébként kivédhetetlen, mert nálunk is tele van a város, akármerre sétálunk mindenütt található. És olyan könnyen, olyan hamar megvan a baj! Én annyira kétségbe tudok esni, mert visszaemlékszem tavalyra, hogy mennyire sajnáltam szegény kutyusunkat, amikor kiszedték neki, persze elaltatták. És látom előttem a maga tehetetlen drágámat, akinek kilóg a nyelve. Borzasztó volt látni úgy. Nem szeretnék soha többé toklászt a lábában egyiknek sem.


Nyugodtan írjál, nemcsak problémáról, hanem örömről is, mert annyi örömet tudnak adni ezek a kis drága kutyuskáink!

16. sutyi83 (válaszként erre: 15. - Maruszja)
2012. aug. 7. 00:06
Sziasztok. Mi is belefutottunk ( talán szó szerint) a toklász problémába.. A shih-tzukánk jobb hátsó ujjacskái közé ment a toklász, a hosszú szőre miatt csak akkor vettem észre amikor már sántított szegény, bevallom eddig ilyen problémával nem találkoztam és meg sem fordult a fejemben, hogy baj lehet.. mea culpa :( Amit tudtam kiszedtem csipesszel, aztán irány a doki. Ő azt mondta ügyesen kiszedtem, nincs benne több. Kapott gyulladáscsökkentőt, és kenőcsöt a sebre. Eltelt kb 2 hét, és a kutyus megint sántított, és észre vettem egy vadhús szerű valamit az ujjai között. Megint doki, azt mondta az majd elmúlik, csak kenjük. Aztán egyik nap a vadhús kb 2 cm átmérőjű hólyaggá dagadt, ami ki is fakadt neki, gondoltam ha fertőtlenítem akkor majd kitisztul szépen és helyrejön. Megint feltelt, megint kifakadt. Fecsibe beta.in és víz keveréke, lyukba belenyomtam, átmostam neki. Azóta nem telt fel újra, szépen gyógyulgat. Ennek 4 napja. Ma viszont ugyanazon a lábán kb 5 centire a mancs végétől lett egy tályog :( Nem vagyok állatorvos, de azt gondolom, hogy mire én észrevettem a bajt, addigra már a toklász egy része felvándorolt odáig, és az ottani gyilladt rész most fakadt ki. Remélem mostmár tényleg kijött ( bár holnap megint doki ) . Lementünk sétálni, feljöttünk, lemostam, levágtam ollóval a szőrt amennyire lehetett, a sebet jó vastagon beszórtam kristálycukorral, dunszt kötést tettem rá és most várunk holnapig.. elnézést kérek a hosszú irományért, gondoltam megosztom veletek a mi történetünket a toklásszal..
2012. júl. 22. 21:58

Sziasztok, aki errejár!

Sajnos megint aktuális a toklász téma. Annyira kell vigyázni vele. Minden séta után átnézzük mind a két kutya lábát, azonban időnként a lakásban így is néha felfedezek egy-egy toklászt, ami biztos, hogy tőlük került fel.

14. Maruszja (válaszként erre: 13. - Kmunyoka)
2011. jún. 18. 23:31

Szia!

Hogy mit csinálsz rosszul? - erre nehéz a felelet. Talán szép zöld füves helyen kellene sétáltatni. De MO-on hol van olyan hely, mint a TV-ben látható, hogy a kutyákat hol sétáltatják, futtatják? Ilyen nálunk nincs. Csak a házak között, ha néha van egy kis zöldfű, de már akkor örülünk, mert többnyire sárga, kiégett, toklászos vacak hely van.


Sajnálom a kutyusodat, de még jó, hogy megtaláltad. Mi is minden séta után alaposan átnézzük a kutyák lábát. És mi is találtunk már azóta is, sőt fent az előszobai szőnyegen is találtam nem is egyszer. Csak azt tehetjük, hogy alaposan átnézzük a lábukat egy-egy séta után.

2011. jún. 18. 22:53
Az én kutyusomnak juni 6.án szedtek ki egy toklászt az első lábából.. azóta a rendszeres séta utáni viziten kihúztam 4 toklászt a lábából és ma estére már megint van egy toklász sipoly a másik első lábán :( Mit csinálok rosszul? :(
12. Maruszja (válaszként erre: 11. - Zuzu05)
2011. jún. 17. 00:52
Köszönöm szépen. Már nagyjából jól van. Előfordul még, hogy 3 lábon ugrál, de többnyire már 4 lábon megy.
11. zuzu05 (válaszként erre: 10. - Maruszja)
2011. jún. 15. 17:14

Szia.


Jobbulást nektek is. Nekünk októberben lesz 4 éves a kutyus. Eddig még semmi komolyabb baj nem volt soha. Reméljük a toklászos eset sem fordul elő többet.


Van két fia nekünk is, de még megmaradtak. Már nem is akarják eladni őket, mert hamar beleszeret mindenki az apróságokba. :)

10. Maruszja (válaszként erre: 9. - Zuzu05)
2011. jún. 14. 18:08

Szia! Szegény kutyus! Az a lényeg, hogy sikerült kiszedni és rendbejött.


A mi kutyusunk is már nagyjából rendben van. Be van kötve a lába. Most mentek le, mert igényelte.

Nekünk két havanese kutyusunk van: apa és fia. A kicsi most volt 1 éves 9-én. Az apja, akit műtöttek augusztusban lesz 4 éves.


Jó egészséget kívánok minden kutyusnak!

2011. jún. 14. 15:44

Sziasztok!


Nekem is van egy havanese kutyutsom és pünkösd vasárnap történt a toklászos eset.

Délután fürdettem meg, még semmi baj nem volt, késő délután nagyon gennyes lett a szeme alatt. Ahogy hozzáértem, hogy lemossam vonyított és vérzett neki. Állatkórház lett a vége, mivel közel van és éjjel-nappal nyitva. Ott derült ki, hogy toklász, jó mélyen. Naponta rengeteget kiszedek belőle, de nem tudom, hogy ment bele ilyen mélyen és ilyen gyorsan.

A lényeg, hogy kint van és már minden oké...nem is gondoltam volna,hogy rövid idő alatt ekkora problémát tud okozni.

2011. jún. 14. 12:09
Ha nem veszed észre időben átfúrja a talpát:( mi nem egyszer jártunk így :( alul bement,felül kijött!
7. Maruszja (válaszként erre: 6. - Bcicus)
2011. jún. 14. 12:08

Én nem értek hozzá. Állatorvos csinálta, aki csak megtanulta annak idején hogy, mit kell csinálnia.

Meg is műtötték ma is a kis drágámat. Annyira sajnáltam. Most ébredezett, a férjem levitte. Be van kötve a kis lába.


Látom, hogy Nektek is van kutyusotok. Gondolom, hogy Te, amit írtál tapasztalatból írtad. Nem tudom, hogy felénk miért így csinálják, de az a lényeg, hogy meggyógyuljon. Mindenesetre köszönöm a beírásodat.

6. Bcicus (válaszként erre: 1. - Maruszja)
2011. jún. 14. 06:37
Hibásan kezelik a kutyád. Ha toklász fúródik a lábába egy dunszt kötést kell rárakni, aminek minimum 1 napig rajta kell lenni, ettől kifekélyesedik a seb és kivehető a toklász ha nem jött ki magától.
5. Maruszja (válaszként erre: 4. - Smudlaagi54)
2011. jún. 13. 16:43
Felénk szinte mindenhol van. Persze, hogy leveszem, ha látom.
2011. jún. 13. 14:47
Próbálj meg vele olyan helyre menni,ahol nincs toklász.ha látod,hogy a szőrére tapadt,azonnal vedd le róla!Nagyon fájdalmas a kutyának a toklász!
3. Maruszja (válaszként erre: 2. - Lubeba)
2011. jún. 13. 14:01

Szia!

Köszönöm szépen a tippet, azonban mindennap át van "tapogatva" a lába, miután lemenetel után meg szoktuk mosni. Hát, majd ezután jobban megtapogatjuk.

2. lubeba (válaszként erre: 1. - Maruszja)
2011. jún. 13. 13:48
Szia! Minden nap át kell vizsgálni a lábujjai között. A szőrt le lehet vágni az ujjak között és a fülek belsejében, így nem tud "megkapaszkodni" a toklász.
2011. jún. 13. 13:25

Havanese kiskutyámnak az elmúlt héten egy toklász került a tappancsába.

A férjem elvitte az állatorvoshoz, aki nagyítóval is megnézte, de nem talált semmit.

Kapott 2 injekciót: egy gyulladásgátlót és egy vitamint.

Másnap ugyanúgy csak három lábon ugrálva járt, a jobb első lábára nem tudott rálépni.

Férjem újra elvitte az állatorvoshoz. Másik doki rendelt és egyből mondta, hogy műtétet kell csinálni, mert csak úgy tudja eltávolítani. A toklász ugyanis már annyira beékelődött, hogy szabad szemmel nem volt látható. Elaltatta a kiskutyát és kiszedte a toklászt. Szerencsére hamar rendbejött.


A kutya most ismét 3 lábon ugrált. Most a hátsó jobb lábára nem tudott ráállni. Felhívtuk az állatorvost, aki éppen rendelt, immár a harmadikat. A férjem elvitte hozzá, aki adott neki 2 injekciót: egy gyulladásgátlót és egy fájdalomcsillapítót. Ugyanott vagyunk, ahol a múlt héten voltunk. Most várni kell, hogy hogyan lesz holnapig?


Szeretném megkérdezni Tőletek kedves kutyatulajdonosok, hogy Ti hogyan védekeztek a toklász ellen? Azt ne mondjátok, hogy ne vigyük le a kutyát! Lent viszont mindenhol megtalálható ez a kellemetlen, kínokat és pénztálcát nem kímélő toklász.


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook