Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tökfőzelék kaprosan recept

Tökfőzelék kaprosan recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tökfőzelék kaprosan hozzávalói:
1 kg gyalult tök
1 kis fej hagyma apróra vágva
1 csokor kapor apróra vágva
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet
1 evőkanál citromlé
1 húsleveskocka
2 evőkanál delikát
1 evőkanál só
őrölt: bors, gyömbér, kömény, szerecsendió
habaráshoz: 4 evőkanál liszt, 4 dl tejföl


A Tökfőzelék kaprosan elkészítési módja:
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a kapor felét és a pirospaprikát. Visszatesszük az edényt a tűzre és hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk (kb 20 perc). Beízesítjük a fűszerekkel, így főzzük még 10 percet. Ne főzzük túl, mert péppé mállik! A lisztet simára keverjük a tejföllel, kanalanként adunk hozzá a tök levéből, simára keverjük a habarásunkat, jó hígra, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket, 5 percig lassú tűzön összefő. Tálalhatunk hozzá pörköltet, sült húst, fasírtot tükörtojást, sült virslit ...


Kategória: Főzelékek receptjei


A tökfőzelék kaprosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook