Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Csicseriborsó-püré recept

Csicseriborsó-püré recept

Elkészítési idő 15 perc

Kalória 374 kcal

A Csicseriborsó-püré hozzávalói:
1 konzerv csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
késhegynyi pirospaprika
fél kávéskanál őrölt kömény
2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
őrölt bors



A Csicseriborsó-püré elkészítési módja:
A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel. Sűrű pörköltek mellé kínálhatjuk köretként.

Pitát is tehetünk mellé.Ha nem kapunk konzerv csicseriborsót, akkor száraz borsóból is elkészíthetjük. Egy éjszakára áztassuk be, akár a babot, másnap pedig enyhén sós vízben, kislángon főzzük puhára.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A csicseriborsó-püré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook