Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tök jó, hogy már a nőknek is jó fórum

Tök jó, hogy már a nőknek is jó (beszélgetés)

1 2 3 4
38. PöttyösPanka (válaszként erre: 37. - Kacsahercegno)
dec. 11. 14:50

Teljesen igazad van abban, hogy nem lehet amögé bújni, hogy a férfiak így vannak beállítva. Viselkedés szintjén. Mert semmilyen evolúciós ideologizálás nem jogosítja fel őket arra, hogy erőszakosan, lekezelően, vagy bármilyen más formában degradálóan lépjenek fel a nőkkel szemben.

Ellenben mindenkinek, tehát nekik is joguk a saját érzésekhez és gondolataikhoz. És ha egy nő mutogatja magát, akkor a legtöbb férfi igenis azt fogja gondolni, hogy azt rakta ki a kirakatba, ami eladó neki. Erre írtam, hogy így vannak beállítva. De ez nem jogosítja fel őket cselekvésre. Ahogy az agyuk arra is be van állítva, hogy bizonyos helyzetekre agresszióval válaszoljanak. De azt is megtanulták, hogy jobb nem csak úgy odacsapni, mert éppen az esne jól. Tehát azt is meg tudják tanulni, hogy hiába gondolják valakiről, hogy k.rva, nem bánhatnak vele úgy.

37. Kacsahercegno (válaszként erre: 34. - PöttyösPanka)
dec. 11. 14:34

Nekem ezzel az "így vannak beállítva", "boys will be boys" mentalitással az a gondom, hogy a fiúk problémás viselkedéséért is a lányokat hibáztatjuk. Mert szegény pasi nem tehet róla, ilyen a természete. Innen kb. egy lépés hogy ne csodálkozz, ha megerőszakolnak, ha k.rvásan nézel ki.

Plusz ezzel a férfiakat ösztönlénnyekké degradáljuk, akiknek kb. az egyetlen gondolatuk a dugás, és nem tudnak megálljt parancsolni ha egyszer feláll. De lehet én vagyok nagyon eltévedve, hogy amiért egy ideje lemásztunk a fáról, már rögtön azt feltételezem, hogy kicsit kiemelkedtünk az állatok közül, és alaptalanul gondolom, hogy mindenkinek képesnek kellene lennie egy alapvető tiszteletre a többi emberi lény felé, de már más is írta lejjebb hogy ez az állatvilág rendje. 😅

A káromkodásnak meg a miniszoknyának is megvan a helye szerintem, ahogy bizonyos körülmények között egy férfitól is rettentően igénytelen, ha képtelen magát káromkodás nélkül kifejezni, vagy ha félmeztelenül jelenik meg valahol, és még sorolhatnám. Egy jó káromkodás egyébként feszültséglevezető is, legalábbis van az a helyzet amikor egy "ohh a manóba" nem tölt el olyan elégedettséggel mint egy jó b.zmegelés. De nyilván nem a munkahelyi értekezleten mondok ilyeneket.

dec. 11. 13:28

Azért a nagy "étvágyú " férfiakat is megbélyegzik.

A hölgyeket vagy a szülei, vagy később az ismerősei figyelmeztetik, hogy ne törődjönvele mert végik kefélte a várost és ő is csak arra kell. Pedig lehet, hogy csak az igazit kereste.

35. Dream8
dec. 11. 13:24
Nőnek lenni mindenképpen sokkal jobb, mint férfinak lenni.
34. PöttyösPanka (válaszként erre: 28. - Kacsahercegno)
dec. 11. 13:05

Pontosan. Azért az éremnek két oldala van. Ne próbálják meg korlátozni a nőket az öltözködésben, ne szégyenítsék meg vagy alázzák meg az öltözékük miatt őket. De. Azért nők se engedjenek meg maguknak bármit. Öltözzenek fel tisztességesen.

Lehet, hogy csúnya dolog a férfiaktól, hogy egy sokat sejtető ruha láttán a könnyen megkapható testiségre asszociálnak, de attól még így vannak beállítva. Azok is, akik elég civilizáltak ahhoz, hogy ezt ne mutassák.

Pont pár napja történt, hogy káromkodtam egy kicsit. Tényleg csak kicsit. A legdurvább szó, amit mondtam, a h.lye volt. Erre a 6 éves lányom rám szólt, hogy a lányok ne beszéljenek csúnyán. Erre azért felszaladt a szemöldököm, hogy ki tanítja arra a gyerekemet, hogy azért nem tehet meg valamit, mert lány? De közben egyetértettem azzal, hogy ne beszéljen csúnyán. Ezen el kellett gondolkoznom, hogy akkor mit is akarok tőle pontosan. Végül arra jutottam, hogy valóban ne káromkodjon, de nem azért, mert a lányoknak nem szabad, hanem azért, mert legyen egy belső igényessége saját maga felé. Azt hiszem, így vagyok a miniszoknyával is.

33. Amaunet (válaszként erre: 5. - Pötibaba)
dec. 11. 12:28

Ez így van az állatvilágban is. Nincs itt semmiféle fordított bekötés.:)

Tudni kell választani!

32. f6bc3125a2 (válaszként erre: 25. - Kacsahercegno)
dec. 11. 12:10
Pontosan. A lányokat is megtanítják, hogy lek.rvázzák egymást. A fiúk viszont kedvükre meztelenkedhetnek, az nem probléma. :D
31. f6bc3125a2 (válaszként erre: 22. - Kacsahercegno)
dec. 11. 12:04
Ő tekintett rongyként a lányokra/nőkre. Perverz dög.
30. f6bc3125a2 (válaszként erre: 5. - Pötibaba)
dec. 11. 12:00
Igen, általában így van, de ritkán találjuk meg elsőre az igazit. Keresgélni kell. És dönthetünk úgy is, hogy nem keressük az igazit, hanem élvezzük az életet, ahogy a férfiak. Joguk van nem egyetérteni az életvitelünkkel, de nincs joguk megalázni minket.
29. Enissa (válaszként erre: 28. - Kacsahercegno)
dec. 11. 11:31

Abban igazad van, hogy a tanár, sőt mondhatom maga az iskola sem kezelte jól, mert nincs nyilvános, helyesebben nem lehetne nyilvános megszégyenítés.

De a szülő felelőssége is, hogy megtanítsa a gyerekeinek mi a kulturált öltözködés bizonyos helyeken.

28. Kacsahercegno (válaszként erre: 27. - Enissa)
dec. 11. 11:23
Az egyenruhával abszolút egyetértek egyébként, nem hiszem, hogy vaskalapos dolog. Egyből megszünteti a gúnyolódást is azon, hogy nincs márkás ruhád, nem vagy olyan divatos, stb. És egyébként az is egy dolog, hogy menjen popsi-cici mutogatás nélkül a 16 éves gyerek iskolába, de ha már ott van a dekoltált felsőben, akkor ne csorgassa már rá a nyálát egy tanár, ez ne legyen már normális, vagy vicces, vagy bármi. Itt a felnőttnek kellene jobban tudnia, és nem vállalhatatlanul viselkednie.
27. Enissa (válaszként erre: 25. - Kacsahercegno)
dec. 11. 11:18

Ebben valószínű szerinted vaskalapos vagyok biztos, hiszen úgy gondolom, iskolába menjen mindenki popsi-cici mutogatás nélkül.

Jó az egyenruha, akkor nincs mutogatás senkire. Itthon is bevezetném, ha az elit, külföldi iskolák is alkalmazzák, itthon sem ártana.

Az iskola után meg azt vesz magára, amit akar.

26. Alnisa (válaszként erre: 5. - Pötibaba)
dec. 11. 11:15

Gondolkodni az agyaddal és nem a lábadközével!!!

Ezt lehet tenni.

25. Kacsahercegno (válaszként erre: 23. - Kacsahercegno)
dec. 11. 11:04

És egyébként az az elkeserítő, hogy ez az egész a lányokat fordítja egymás ellen, mert aki kihívóbban öltözködött, az kapott egyfajta figyelmet a fiúktól, ami miatt ő "többet ér" azoknál, akik nem. De közben jön a leb.szás is, azzal meg a nem kihívóan öltözködő lányok érzik úgy, hogy aha különb vagyok azoknál a k.váknál. De mindkét eset a lányok önbecsülését rombolja, a fiúk meg közben elvannak.

Szegény FI, ő csak örülni akart, hogy a pasik végre megtalálják a csiklót, és ezt kapja.... :DD De megjött közben az anyag amire vártam, úgyhogy abbahagyom az eszmefuttatást... :D

24. Enissa (válaszként erre: 17. - Kacsahercegno)
dec. 11. 11:04
Ők még rasszokban élnek, de azon belül nem tudom hogyan élnek,mivel nem élek ott,fogalmam sem lehet milyen a helyzetük.
23. Kacsahercegno (válaszként erre: 22. - Kacsahercegno)
dec. 11. 11:00
Mondjuk az tök szomorú, hogy ezek ilyen univerzális emlékek lányként.
22. Kacsahercegno (válaszként erre: 20. - F6bc3125a2)
dec. 11. 10:58

Osztálytársak voltunk??? :D Ugyanez, hogy ne csodálkozzon, ha a fiúk csak egy rongyként tekintenek rá, ha így sminkeli magát, meg rövid szoknyákban jár...

Ez egy 40 körüli férfi tanár volt amúgy, aki állandóan megjegyzést tett a (16-17 éves...) lányokra, ugye akkor volt ez a csípőnadrágos divat, kb. biztosan kilógott a fehérneműd ha leültél, és állandóan megjegyzéseket tett, hogy nem megy hátra a padsorok között, mert akkor nem fog tudni az órára koncentrálni. Meg ha kihívott felelni egy lányt akkor rászólt, hogy vegyen fel valamit, mert szeretne a feleletére figyelni. Fúj, undorító...

dec. 11. 10:58
már nem tudom,mi is volt a könyv címe.Amerikai volt,mikor az asszony megszülte a negyedik gyereket,többé nem engedte magához a férjét.itt bezzeg megkomondorozták volna.történetek terjedtek a nőkről,akik meg akarták szakítania terhességet,véreztek az utcán,senki sem segített rajtuk,megérdemelték.persze a gazdagok akkor is megoldották.
20. f6bc3125a2 (válaszként erre: 19. - F6bc3125a2)
dec. 11. 10:53
És volt egy lány, aki sminkelt, nőiesebben öltözködött (rövid szoknya, dekoltázs). Egy férfi tanár úgy lecseszte, hogy elsírta magát. :( Nem szégyelli magát, úgy néz ki, mint egy k.rva, PROVOKÁLJA A FIÚKAT stb.
19. f6bc3125a2 (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
dec. 11. 10:47
Nálunk azt is lek.rvázták, aki több fiúval csókolózott.
18. 7454c77428 (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
dec. 11. 10:46
hát még az asszony.karácsonykor rávágok a farára,még szilveszterkor is remeg.főleg,ha egy kicsit meg is komondorozom.
17. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Enissa)
dec. 11. 10:44
Mondjuk a modern Indiában sem lennék nő 😅
16. L’Engel (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
dec. 11. 10:42
Nálunk is megesett egy hasonló megítélésű ügy. A felettem levő évfolyamon az egyik fiú lefotózott egy alulöltözött lányt. A lány beleegyezésével történt a fotó. Ez a fiú azonban elkezdte terjeszteni a képet. Természetesen a lány volt a naív, de számomra az ő tette a kevésbé elítélendő. Mégis a srácnak járt az amnesztia, szinte királlyá avatták gyerekek, a lányt pedig évekig hurcolták miatta. Nem is mosta már le magáról ballagásig ezt a billogot. A tanárok is inkább a lányt szúrták le, ha jól emlékszem.
15. Enissa (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
dec. 11. 10:40

Az indiai kultúra a szexualitást sosem kezelte tabuként. Így nem tudhatjuk hogyan volt ez a múltban esetleg másoknál, a nagy könyvégetések közepette milyen művek, leírások hamvadtak el örökre.

Kr. e. 8. században Svétakétu Auddálaka már összefoglalta a szexualitásról a gondolatait, amit tekinthetünk a Kámaszútra elődjének is. Náluk a templomaikon is sok ábrázolás található.

Pont manapság próbál a politika újból skatulyázni. Én nem látok nagy előremenetelt, inkább talán a világháló segít a testünk, a vágyaink megismerésében.

14. L’Engel (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
dec. 11. 10:33
Egyet kell értsek. Sajnos ez még mindig jelen van társadalom szinten. De nem kéne így lennie. Az a baj, hogy sokan mád egész kicsi koruktól kezdve bele vannak nevelve a két nem másfajta megítélésébe.
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 10. - Globus)
dec. 11. 10:23
100 kiló alatt karácsonyfadísznek se jó a zember!
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
dec. 11. 10:16
Erről eszembe jutott, hogy tini korom egyik meghatározó élménye, hogy a sulibuliban az egyik lányt több fiúval rajtakapta az egyik férfi tanár a wc-ben. Állítólag felrángatta a csajt és felpofozta, másnapra elhíresült, hogy mekkora k.va, utána ki is rúgták. A fiúkról ki sem derült, hogy kik voltak, nem kaptak semmilyen büntetést. Talán elbeszélgettek velük, de a "közmegítélés" merőben más volt, pedig ugye pont ugyanazt csinálták, amit a lány.
11. Myra (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
dec. 11. 10:16
Tényleg így van még ma is.
10. globus (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
dec. 11. 10:12
A pocakos férfi derék ember. Ugyanez nőben tehén... 😀
9. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - L’Engel)
dec. 11. 10:10
Ez is a szexualitás megítélésében gyökerezik, manapság is megvan még ez a stigma, hogy nőként nem "illik" ugyanannyira élvezni a szexet, ha egy férfinak van nagy étvágya, vagy cserélgeti a partnereit, akkor a férfiak ilyenek, ha nőként, akkor nimfomániás k.va akinek viszket. Meg azért mélyen a társadalomba rögzült az évszázadok alatt, hogy nőként nem prioritás, hogy élvezd, a női szexualitás totálisan alá volt rendelve a férfiak élvezetének. Még én is abban nőttem fel, hogy ha pl. egy fiú korán elveszítette a szüzességét, akkor haha férfi lett belőle, szép munka, de lányként várj ameddig lehet, ne add magad oda olyan könnyen, de ne is várj túl sokáig, mert akkor keres mást aki megadja amire vágyik...
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook