Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Többre becsülöm az ateistákat akik nem hisznek Istenben,... fórum

Többre becsülöm az ateistákat akik nem hisznek Istenben,... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
36. semleges (válaszként erre: 34. - Amaunet)
szept. 28. 06:20
De nem sikerült, öngólt rúgott.
35. semleges (válaszként erre: 33. - Regin_a)
szept. 28. 06:20
Semmire nem gondolt. Csak belökött ide egy hülyeséget és nézi kinél mit vált ki. Egy ilyen dolgot szembe állitani alaphangon primitiv.
34. Amaunet (válaszként erre: 33. - Regin_a)
szept. 27. 21:11
Szerintem nagyot akart durrantani ezzel a diszkriminatív kiírással, de besült.
33. Regin_a (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 20:59
Vazze, fejtsd ki mi van a sorok között ne feladatokat adjál. "mire gondolt a költő?"
32. Regin_a (válaszként erre: 24. - Komor)
szept. 27. 20:55
Csak nyomatékot akart adni a mondanivalójának. Túlzásba esett
31. yeti70
szept. 27. 17:11
és a hívőket akik hisznek istenben többre becsülöd mint az ateistákat akik nem ?
szept. 26. 21:21
Olvassatok a sorok között! Addig is jó értetlenkedést és marakodást!
29. a24af7e2dd (válaszként erre: 12. - Komor)
szept. 26. 12:22
Értelmetlen lózungokat nem célom ...
szept. 26. 11:35
Úgy gondolom, hogy egy embert nem a vallása, világnézete vagy bőrszíne tesz becsülendővé, hanem a gondolkodásmódja, a nyitottsága, az empátiája és az, hogyan bánik másokkal. Az álszentség pedig nem vallási vagy ateista meggyőződés kérdése,ilyen viselkedés sajnos bármelyik oldalon előfordulhat. Sokkal fontosabb, hogy valaki őszinte, következetes és tiszteletteljes legyen, függetlenül attól, hisz-e Istenben vagy sem.
27. hottie (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 26. 05:50

Nagyon egy oldalról közelítebb meg a kérdés, olyan kijelentés ez, mintha az összes ateistát a becsülettel, a megbízhatósággal, és a vallásos, hívő embereket az ellenkezőjével jellemeznéd. Ezt sejteti a mondatod.

Lehet, hogy neked ilyen tapasztalataid vannak, de hidd el, nem általános érvényű, amit gondolsz.

26. komor (válaszként erre: 25. - Srcrss)
szept. 25. 19:37
Mondod ezt egy olyan erkölcsi talapzatról, amelyet a keresztények ácsoltak össze...
25. srcrss (válaszként erre: 24. - Komor)
szept. 25. 19:29
Ki mit lát bele. Amúgy én is sok álszent keresztényt ismerek.
24. komor (válaszként erre: 21. - Srcrss)
szept. 25. 19:18

Érdekes a hozzászólásban, hogy az ateistákat az "álszent, hipokrata farizeusokkal" állítja szembe. Márpedig a normál beszédben az ateizmus ellenpólusa a kereszténység. Így sugallja az fi, hogy a keresztények álszent, hipokrita farizeusok.

Érdekes még a pontos szóhasználat, amely mutatja, hogy profi írta ezt a szöveget.

Az "álszent, hipokrata farizeusokat!" különben senki sem szereti, főleg a keresztények nem. Ők Jézusnak ellenfelei voltak, a halálában részesek voltak, a megváltó ellenük is fellépett.

Így aztán jókora dupla csavar van az fi egy mondatában...

23. birebora (válaszként erre: 21. - Srcrss)
szept. 25. 18:31

Nem tudom. Lehet. Mindazonáltal nem bírtam ki, hogy ne adjak hangot a felháborodásomnak. Én hiszek Istenbe. És/ de nem vagyok sem álszent, sem farizeus, sem képmutató, sem álszent. És azért mert valaki nem hisz, ateista attól még nem tartom rossz embernek. Az ő dolga. A hit nem minden embernek adatik meg.

Egyébként meg miért "bántana" bárkit is?! A vallás és politika mindenki magánügye.

22. komor (válaszként erre: 20. - Birebora)
szept. 25. 18:22

Sajnos olyan világban élünk, ahol a keresztény szót kezdik negatívan használni. Például most indult egy topic angolul, ahol "Bosszúvarázslatokat lehet rendelni, hogy súlyos kárt okozz ellenségeidnek" .

Egy csomó rossz dolgot felsorol, hogy milyen esetekre jó ez a vudu bosszúvarázslat. Akik kárt okoznak neked bármilyen módon, erőszakkal, tolvajlással, károkozással. Na és a felsorolás között ott van, hogy akik keresztet vetettek rá. Ekkor is lehet vudu bosszúvarázslatot rendelni.

No comment.

21. srcrss (válaszként erre: 20. - Birebora)
szept. 25. 18:16
Nem lehet, hogy félreértitek? Nem az igazi hívőket "bántotta".
20. birebora (válaszként erre: 6. - Komor)
szept. 25. 18:11
Nem szól semmit mert olyan buta, hogy ha kinyitja a száját a negró világit a szájába. Sajnos nem tudok szebben fogalmazni.
szept. 25. 18:10
Ez az általánosítás tök gáz. Miért gondolod, hogy aki hisz az álszent és farizeus és aki nem hisz az becsületes és tökéletes?
18. komor (válaszként erre: 17. - Globus)
szept. 25. 18:09
Lehet, hogy igazad van, egy ilyen mondás elég volt, hogy kivégezze az egyszerű, becsületes átlagembert...
17. globus (válaszként erre: 14. - Komor)
szept. 25. 17:42
Talán azért, mert lemaradt a jelző mellől valami. Úgy kezdődhetett, hogy egyszerű, mint a faék. Aztán rövidült. Olyan, mint bejelölöm követését helyett bekövetem.
16. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 25. 17:42
Én többre becsülöm azt, aki nem kérkedik a hitével, de annak tagadásával sem. Mindenkinek magánügye a vallása, hite, vagy annak hiánya!
15. K-né Zsóka (válaszként erre: 13. - Violet18)
szept. 25. 17:40
Megáll az eszem. Az egyszerű ember buta. Hát nem is tudom mit lehet erre írni. Tulajdonképp elvittétek a fórumot, belecsimpaszkodva egy használt hasonlatba. Nem hiszem, hogy nem értettétek a lényeget!
14. komor (válaszként erre: 13. - Violet18)
szept. 25. 17:39

Érdekesen változnak a jelentés tartalmak. Például egy éve kezdett elterjedni viccből, hogy olyan szavakhoz, mint a minden, az összes, hozzátették az is szócskát. Eleinte jó poénként használták, majd még mindig jó, de halovány poénként tették hozzá az is-t, mára viszont kezdik megszokásból hozzátenni. Szemünk láttára kezd kialakulni egy eddig rossznak tartott szóösszetétel.

Az egyszerű ember jelentése régen nem a buta volt. Az egyszerű ember az az átlag ember, aki nem tűnik ki különösebben a többi közül. Másrészt munkás embert is jelentett, aki kiszámítható, de becsületes, korrekt ember. Tehát inkább pozitív jelentésű volt. Az évek haladtával ez azonban jelentés átrendeződésen ment át. Úgy tűnik a beírásod szerint, hogy sokan már csak a pejoratív "egyszerű", az az a buta ember verziót ismerik, holott ez is valami kabarétréfa során kezdhetett el így elterjedni..

13. Violet18 (válaszként erre: 9. - Komor)
szept. 25. 17:06
Nálam az egyszerű ember az buta, mi arra használjuk ezt a kifejezést. A 8 osztályt végzett még nem jelenti azt...
12. komor (válaszként erre: 10. - A24af7e2dd)
szept. 25. 13:53
Nem baj, egyszer majd megérted...
11. srcrss (válaszként erre: 5. - Panna.33)
szept. 25. 13:43
Egyet ismertem, egy lányt, aki nemcsak hitt, hanem úgy is élt. Hozzám képest annyira szelíd, önzetlen volt, hogy majdnem elszégyelltem magam. Aztán egyszer elmesélte, hogy mit művelnek vele (bántották), milyen körülmények között él, és szó nélkül tűr. Mégis jobb olyannak lenni, amilyen én vagyok.
10. a24af7e2dd (válaszként erre: 9. - Komor)
szept. 25. 13:25

Nem érthető.

Egy nyolc osztályt végzett iskolázatlan személy is lehet "nagyarcú, mindenben okos" lenni. Sőt, nagyon gyakori eset ez.

9. komor (válaszként erre: 8. - A24af7e2dd)
szept. 25. 13:11

"egyszerű, 8 osztályos" vs "nagyarcú, mindenben okos"

Így érthető?

8. a24af7e2dd (válaszként erre: 6. - Komor)
szept. 25. 12:59
Mi köze van ennek a végzettséghez?
7. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 25. 12:57
Szentek nincsenek, még az egyház tagjai között sem, pláne a hívők között. Felruházni őket nem létező képességekkel, és csalódni benne egyéni probléma.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook