"Többemberes" babák (beszélgetés)
2. anya4005
2015. márc. 21. 09:57
Én ritkán gubbasztottam a fiaimmal a szőnyegen,inkább bevontam őket mindenbe. Igen,ilyen kicsin is jöttek velem teregetni,főzni (na,ezt csak ésszel),takarítani: vagy felraktam a kengurut és abban cipeltem őket körben a lakásban,vagy a bébi hurcibában,a szoba közepén szemlélték,mit csinálok. Persze,azért játszottunk is,ebben a korban az üres ásványvizes flakon nagy sláger volt,és imádtak gurigázni az összehajtott zoknival a földön hasalva.
De jön a jöidő,mehettek rengeteget sétálni,nézelődni
Ja,és próbáltam folyamatosan mondani nekik,éppen mit csinálok,vagy csak be nem állt a szám-persze,volt,hogy azt vettem észre,ilyen jól elvannak,pedig fél órája meg sem szólaltam...
1. daja79
2015. márc. 21. 09:46
Sziasztok! Vannak itt olyanok, akiknek "többemberes babájuk" van? Az én babám 5 és fél hónapos és hát rá nyugodtan használhatom ezt a jelzőt. Imádom, de néha teljesen tanácstalan vagyok, hogy mivel foglaljam le és hogyan lehetne az elalvásban is segíteni neki. Már olvastam, hogy tanítsuk meg neki az egyedül alvást, de nála ez nem működik. Nála nincs ellazult állapot, hogy akkor letegyem, majd ha sír, akkor felvegyem, megnyugtassam, és újra, mert ha ő egyszer rákezd a sírásra, akkor nem nyugszik meg csak egyszer kidől és hüppögve elalszik. Már próbáltuk a ringatást, a sétálást, a mindent, de ő nem nyugszik meg ezektől sem. Ha ébren van, akkor meg kb. fél, max 1 óráig tudunk hason játszani, aztán ott is kezdődik a nyűglődés, meg a sírás, így jön a következő 1,5 óra, amikor agyalok, hogy mivel kössem le a figyelmét. Tud fordulni mindkét irányba, de leginkább hasra vágja magát és nyűglődik. Van hogy fogja a kezében a játékát és óbégat akkor is. Van valakinek tapasztalata, vagy tanácsa, aki hasonló cipőben jár? Az ismerőseim körében inkább mintababák vannak, ők nem tudják milyen ez. És akinek idősebb az ilyen kis aktív babája, mikortól lett könnyebb? :)