Ti hogy szólítjátok az anyósotokat? (beszélgetés)
Helló!
Hát ez nálunk érdekes dolog mivel anyám is Kati meg anyósom is.Amikor itt van mind a kettő akkor a férjezett nevükön szólitjuk őket,ha csak az egyik van itt akkor Kati mama.
hát nálunk elég érdekes a helyzet. A párom az első perctől kezdve tegezi a nyukámat és a keresztnevén szólítja. Ezt anya ajánlotta fel neki.
Hát nekem nem ajánlottak semmit, így magázom őket, de kerülöm a megszólítást. Hülyén érezném magam, ha elkezdenék Ili nénizni, meg Jóska bácsizni.
Érdekes, hogy a párom keresztszülei és nagynénik, nagybácsik kérték, hogy tegezzem őket.
Szerintem nem. Én anyukának szóllítom az anyukámat.
Semmi pénzért nem mondanám anyósnak,h. "anyuka",vagy hasonló, Brr:-S
Nem igazán szoktam sehogysem szólitani, talán 1x-2x hívtam Marika néninek. Brrrrr:)
egyébként magázom, hiába ajánlotta fel nemrég (6 év ismeretség után) hogy tegezzem, ennyi idő után egyszerűen nem áll rá a szám.
Tegezem és a keresztnevén szólítom.
Amúgy ha beszél társaságban valaki az anyósáról,akkor miért nem lehet az anyós szót használni....ezt nem értem....ő is azt mondja a menyem...vagy a keresztnevet mondja,ha ismernek a társaságban,ahol szó van rólam.Szerintem semmi sértő nincs az anyós szóban,hiszen ez is egy megnevezés...ő se azt mondja a fiam felesége.....
Amúgy meg én szerintem büszke lehet valaki arra,ha anyósként emlegetik,hiszen az ad egyfajta pozíciót is,rangot..hiszen akkor azt jelzi,hogy van egy fia,van mögötte tartalom ,azt a fiút már felnevelte..valószínűleg becsülettel,ha már felesége is van...szóval..nem tudom,nekem ez nem negatív szó...sokkal inkább kedves ,pozitív szó.
Bár attól függ ki milyen hanglejtéssel mondja:)
Én magázom az anyósomat. Nem ajánlotta fel, hogy tegezzem. Erzsi néninek, vagy Erzsi mamának hívom, és a férjem anyukájaként beszélek róla.
A férjem is magázza az anyukámat, de aput tegezi:) (Elváltak)
Sziasztok!
Magázom (annak ellenére, hogy megkért tegezzem) és Kati nénizem.
A világ összes kincséért sem mondanám neki, hogy anyuka vagy mama.
Anyós szót sosem használom, ha említem, akkor férjem édesanyja kifejezést használom. Egyébként mamának vagy anyunak hívom és tegezzük egymást. A vejem engem is tegez és a keresztnevemen szólít.
Édesanyámat, saját kérésére maminak, mamikának hívom, ha beszélek róla, akkor anyukámnak említem.
További ajánlott fórumok:
- Vesztetek már össze csúfosan anyósotokkal? Mi történt utána?
- Szeretitek az anyósotokat?
- Ti anyósotoknak kívántok anyáknapját? Ez egy illendő szokás, mert eddig sajnos nem ismertem?
- Ti hogyan szólítjátok a párotokat?
- Ti hogy szólítjátok a férjeteket?
- Ti hogy viszonyulnátok az anyósotokhoz egy ilyen helyzetben?