Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának? (tudásbázis)
Az szerintem nem a festéstől van...orvos állapitotta meg?
Esetleg valamit hosszabb ideig betettél a zsebedbe ,és az a folt van rajta nem?
17 éves korom óta festem ahajam és a terhességeim alatt is festettem.
Nem ártalmasabb a babára mint a levegő amit beszivsz az utcán!
Szerintem aki túlzásba viszi az aggódást annál többet árt a babájának.
Valaki azt irta lejjebb,hogy még sminkelni se merte magát,meg golyós deót és szappant is csak gyógyszertárit használt!Ez már beteges!
Akkor az utcára is gázállarcba ment ki remélem!:D
Állítólag lehet, csak a megváltozott horminháztartás miatt lehet, hogy más színt kapsz mint amit megálmodtál.
Én már terhes voltam mikor festettem hajat, csak még nem tudtam, és semmi gond nem volt, ugyanolyan szín lett, mint amit megálmodtam.
Viszont egy fodrász ismerősöm mesélte, hogy volt egy kismamája, aki nagy pocival ment hozzá, szülés előtt állt, és mindenáron melírt akart, nem lehetett lebeszélni. Hosszú fekete haja volt, és szőke melírt akart. DE csak elől lett szőke, a haj többi részét nem fogta be. És mikor megszületett a lánya, nagy fekete haja volt, elől szőke melírcsíkokkal. Nem vicc, a fodrász ismerősöm látta az újszülöttet. Állítólag anyuka ha valamilyen srülést szerez, és meg is ijed, ugyanolyan seb lesz a kicsin is. Szóval lehet benne valami.
Nincs rá bizonyíték, hogy ártana! Én ugyan nem festettem, de csak lustaságból....
Most egy szalonban dolgozok, ahol igen sok kismamának festik a haját és semmi bajuk! A fodrászok is azt mondták, hogy nem igen árt....
Ugy tudom, az ártalmas, ha belélegezzük a festék szagával áthatott levegőt, az nem árt, hogy ha a fejbőrrel érintkezik a festék.
Amugy barnára lehet diófalevél főzettel is festeni a hajat. Egyszer próbáltam a barna hajamra, az ősztakarás végett. A szín tetszett, mondjuk a hatás lehetett volna intenzívebb is. Legközelebb kétszer olyan tömény főzetet próbálok.
Szia!!!
Én nem festettem, téyleg sok benne a káros anyag, amiből a baba is kap!!!
Sok mindentől függ, hogy a baba hogy reagál rá.
Lehet semmi baja sem lesz, de lehet, h igen.Szóval én nem kockáztattam. Persze nem volt annyira szép látvány a lenövésem, de nagyon jót tett a hajamnak aza pár hónap pihi!!!
További ajánlott fórumok:
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Nagyfokú vérszegénység, alacsony vérnyomás terhesség alatt. Kérem aki ismer olyan nőt illetve aki maga is hasonló gondokkal küzködött ...
- Milyen komplikációd volt a terhesség illetve a szülés alatt?
- Nektek fájt a melletek a terhesség legelején? Illetve mikor kezdett el fájni?
- Olyan lányokat, asszonyokat várok ide, akik mióma, /miómák/mellett sikeresen kihordták a terhességet, illetve műtét után sikerült a bébi
- Jár a GYED illetve a terhességi gyermekágyi segély rokkantsági járadék mellett, alkalmazottként?