Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának? fórum

Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának? (tudásbázis)

1 2 3
32. Elviracska (válaszként erre: 31. - Bezica)
2007. nov. 12. 10:47

Az szerintem nem a festéstől van...orvos állapitotta meg?

Esetleg valamit hosszabb ideig betettél a zsebedbe ,és az a folt van rajta nem?

31. bezica
2007. nov. 12. 10:44
Én festettem és sajnos egy folt megmaradt a baba bőrén is.de ez alkati dolog szerintem.A hajamnak nem ártott.
2007. nov. 4. 19:07
Mindkét terhességem alatt festettem a hajam,tökéletes egészséges gyermekeim lettek.
2007. nov. 4. 17:24
Amiben ammonia van, az nagyon artalmas, a tobbit az orvosok csak nem ajanljak, fokent az elso harmadban.
2007. nov. 4. 17:15

17 éves korom óta festem ahajam és a terhességeim alatt is festettem.

Nem ártalmasabb a babára mint a levegő amit beszivsz az utcán!

Szerintem aki túlzásba viszi az aggódást annál többet árt a babájának.

Valaki azt irta lejjebb,hogy még sminkelni se merte magát,meg golyós deót és szappant is csak gyógyszertárit használt!Ez már beteges!

Akkor az utcára is gázállarcba ment ki remélem!:D

2007. okt. 31. 20:44

Állítólag lehet, csak a megváltozott horminháztartás miatt lehet, hogy más színt kapsz mint amit megálmodtál.

Én már terhes voltam mikor festettem hajat, csak még nem tudtam, és semmi gond nem volt, ugyanolyan szín lett, mint amit megálmodtam.

Viszont egy fodrász ismerősöm mesélte, hogy volt egy kismamája, aki nagy pocival ment hozzá, szülés előtt állt, és mindenáron melírt akart, nem lehetett lebeszélni. Hosszú fekete haja volt, és szőke melírt akart. DE csak elől lett szőke, a haj többi részét nem fogta be. És mikor megszületett a lánya, nagy fekete haja volt, elől szőke melírcsíkokkal. Nem vicc, a fodrász ismerősöm látta az újszülöttet. Állítólag anyuka ha valamilyen srülést szerez, és meg is ijed, ugyanolyan seb lesz a kicsin is. Szóval lehet benne valami.

26. Szamó
2007. okt. 31. 08:14

Nincs rá bizonyíték, hogy ártana! Én ugyan nem festettem, de csak lustaságból....

Most egy szalonban dolgozok, ahol igen sok kismamának festik a haját és semmi bajuk! A fodrászok is azt mondták, hogy nem igen árt....

2007. okt. 31. 05:13
Semmi biztosat nem hallottam arról,hogy ártana a babának,de mivel elég nehezen jött össze,inkább lemondtam róla. A fodrász szerint nem árt,egy-két orvos szerint árt. Na,most kinek adsz igazat?
2007. okt. 30. 21:17
Én festettem, de nem hallottam senkitől, hogy ártott volna.
2007. okt. 30. 10:17
Az a baj, hogy még mindig nem lehet tudni 100%osra, hogy a méh mitől védi meg a gyermeket, akit 9 hónapig óvunk magunkban. Ami utána jön -a születés után- az még furcsább, mert kimutatták, hogy az anyatejben a legkevesebb kimutatható kémiai anyag is a babába kerül! És ezt a vérükből ki is lehet mutatni...ezek közül sok kiürül a szervezetből, sok meg csak halmozódik, halmozódik, és nem azonnal okoz problémát...de még semmi nincs bizonyítva. :P Mindig csak azt vizsgálják, hogy azonnal ne ártson valami :( de a későbbieket ritkábban nézik meg...
22. LoLiNa
2007. okt. 30. 05:24
olyan nehéz kibirni azt a 9 hónapot? inkább kockázttok?:( és ha valami baj lett volna belőle?
21. Jk (válaszként erre: 12. - Zsandrea)
2007. okt. 29. 16:32
a mellírozás miért árt? nem is ér a fejbörhöz festék. pont ezt ajánlják ha valaki szőke szeretne maradni terhesség alatt, hogy szőkítés helyett melíroztasson.
20. LoLiNa
2007. okt. 29. 12:58
nem festettem, ki lehet bírni azt a 9 hónapot..
19. eva7 (válaszként erre: 12. - Zsandrea)
2007. okt. 29. 10:56
Én is igy tudom!!!
2007. okt. 29. 10:11
Én festettem ,mindvégig a terhességeim alatt ,viszont amit tapasztaltam,hogy nem tartott a festés annyit mint máskor..de kizárt dolog,hogy ártana a babának.
17. Mocori (válaszként erre: 5. - Fiatal nő)
2007. aug. 27. 14:40
:) Az első mondat nagyon jó!
16. Krysty
2007. aug. 27. 14:24
Ugyanúgy festettem mint előtte, nem hiszem hogy ártott volna.
2007. aug. 27. 14:11
Nem árt a babának.
2007. aug. 27. 12:58

Ugy tudom, az ártalmas, ha belélegezzük a festék szagával áthatott levegőt, az nem árt, hogy ha a fejbőrrel érintkezik a festék.

Amugy barnára lehet diófalevél főzettel is festeni a hajat. Egyszer próbáltam a barna hajamra, az ősztakarás végett. A szín tetszett, mondjuk a hatás lehetett volna intenzívebb is. Legközelebb kétszer olyan tömény főzetet próbálok.

2007. aug. 24. 09:12
Átmeneti megoldás lehet a színezés, aki nagyon tart a durvább megoldásoktól. Ez is jó eredményt ad, csak hamarabb lekopik.
2007. aug. 24. 09:08
Én festem. Anyukám fodrász és azt mondta, hogy a szőkítés, mellírozás, dauer árt a babának, de a ma forgalomban lévő krémhajfestékek, amihez még pakolást is adnak, annyira kímélatesek, hogy lehet használni.
2007. aug. 21. 15:18
Köszönöm mindenkinek a válaszokat !! :)
2007. aug. 19. 22:01
H árom hónapos korig semmi képpen sem utána lehet az én gyerekeimnek sem lett semmi bajuk tőle .
2007. aug. 19. 13:50
Én festettem.Nem árt a babának.
2007. aug. 19. 13:47
Szőke voltam, a sötét hajammal, 2-3 órákat ültem a fodrásznál, szőkítőpor, festék, én nem mertem a bébit kitenni ennek, amint megtudtam, hogy lesz, visszafestettem magam barnára és utána hagytam az egészet...szerintem nem jó nekik, ez egy elég durva kémiai eljárás, aminek egy bizonyos mennyisége -mivel a fejbőrhöz is köze van- szerintem bekerül a kismama szervezetébe és így a bébi is kap valamennyit valamikből.
2007. aug. 19. 13:10

Szia!!!

Én nem festettem, téyleg sok benne a káros anyag, amiből a baba is kap!!!

Sok mindentől függ, hogy a baba hogy reagál rá.

Lehet semmi baja sem lesz, de lehet, h igen.Szóval én nem kockáztattam. Persze nem volt annyira szép látvány a lenövésem, de nagyon jót tett a hajamnak aza pár hónap pihi!!!

2007. aug. 19. 12:56
Nem festettem a hajamat mert szerintem árt a babának. Rengeteg anyag van benne ami mérgező. Nem is sminkeltem magam, és testápolót, golyósdeót is a gyógyszertárban vettem. Natúr körömvirág szappant használtam zuhanyzáshoz.
2007. aug. 19. 12:52
Nem is kell egyáltalán hajat festeni és máris nem probléma a kérdés. Sosem értettem, miért festik a hajukat azok, akiknek erre nincsen szüksége. Ha valaki már erősen őszül, azt még megértem, bár én nem fogom soha, az biztos. A természet rendje az őszülés. Na mindegy, ezt én mondom, ez a véleményem. :D
2007. aug. 19. 12:47
bocs javítok véletlenül mellé nyomtam (terhességemnél)de így is érthető volt remélem
3. h.editke (válaszként erre: 2. - Vikike1980)
2007. aug. 19. 12:46
A fodrászok is azt mondják, hogy nem ártalmas a babára a hajfestés.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook