Tepsis mézes recept

A Tepsis mézes hozzávalói:
A díszítéshez
6 dkg cukrozott cseresznye
7,5 dkg mandula
1 db tojásfehérje
A forma kikenéséhez
Rama
A tésztához
8 dkg darabolt mandula
5 dkg kockára vágott cukrozott narancshéj
10 dkg kockára vágott cukrozott citromhéj
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál mézes fűszerkeverék
37,5 dkg finomliszt
1 teáskanál szalakáli
12,5 dkg kristálycukor
2 db tojás
25 dkg méz
10 dkg Rama


A Tepsis mézes elkészítési módja:
A mézet a Ramával felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral habosra verjük és a mézes masszához adjuk. A szalakálit a liszttel, a mézes fűszerkeverékkel, a citromhéjjal, a rummal, a kakaóval, a cukrozott citrom- és narancshéj darabokkal és a mandulával összekeverjük, majd a tojásos-mézes keverékkel összegyúrjuk. A sütőlapot Ramával kikenjük, a tésztát egyenletesen belehelyezzük, lesimítjuk. A mandulát leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A cukrozott cseresznyét megfelezzük vagy negyedeljük. Vonalzóval vagy késsel a tésztára 7x9 cm-es kockákat rajzolunk. A süteményt mandulával és cukrozott cseresznyével díszítjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel elkeverjük és a mézes süteményt bekenjük vele. 175 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.

sütési hőfok:
175 ℃


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tepsis mézes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook