Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Teljesen lejáratják az ingatlanos szakmát a tévében, el... fórum

Teljesen lejáratják az ingatlanos szakmát a tévében, el... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
47. Channa* (válaszként erre: 43. - Katt2)
2025. jún. 23. 21:33

A mi ingatlanosunk sem volt végül rossz. 3 hét alatt eladta azt a lakásunkat, amiről sosem gondoltuk volna, hogy elmegy valamikor.

3 vevőt hozott, a harmadik megvette.

De az összes többi, csak a magát fényezte és a céget, ahol dolgozott, ráadásul a kizárólagos szerződésre hajtottak. Ha rajtuk múlt volna, még most is árulnánk...

46. Channa* (válaszként erre: 44. - Michelle.r)
2025. jún. 23. 21:30

Persze, hogy nem az ingatlanos tehet róla, engem az zavart legjobban, hogy rólam is ezt feltételezte, miközben cipőben akart flangálni a lakásomban.;)

Mi is néztünk egy házat, ahol nem lehetett megnézni egy szobát, mert épp dugtak a fiatalok, ráadásul egy hatalmas kutya fogadott minket, ami szabadon járkált (még jó, hogy nem félünk a kutyáktól). A férjem már be sem jött a házba a kutya és a kupi miatt, mi is kivonultunk a dugós szoba miatt.

45. michelle.r (válaszként erre: 44. - Michelle.r)
2025. jún. 23. 19:21
* "(amibe én speciel.... akkor se költöznék be, ha még a feléből is engednének.
44. michelle.r (válaszként erre: 42. - Channa*)
2025. jún. 23. 19:17

"Tehát, egy jó ingatlanos elmond mindent az ügyfeleinek és nem csak addig elérhető, amíg kifizetjük neki a nem kevés jutalékot."

Pontosan. Egy jó ingatlanos a környékről is mindent tud és a szóban forgó ingatlanról is. Tudja, mi a különbség a csúsztatott zsalus és a panel ház között. Tudja, hogy a csilliárdokért forgalomban lévő és csodaszép lépcsőházakkal - konkrétan hattal - ellátott Biarritz ház bauxitbetonból épült (amibe én speciel Tudja mit jelent, ha egy ház fala keresztben és mit, ha hosszában reped.

Lehet, hogy 10 hónapig jár tanfolyamra, de az elkötelezett profi még a következő 20 évben is tanul.

Ez a szakma is pont annyira tele van kutyaütőkkel, mint sok másik.

"És ami még felháborít, hogy sok lakásról úgy készülnek képek, hogy előtte takarítás és pakolás van, amikor odamegyek akkor látom, hogy egy borzasztó koszos lakás."

Arról szerintem végképp nem az ingatlanos tehet, hogy néhányan úgy élnek, mint a disznók. Van ingatlanos barátnőm is, el nem tudod képzelni, milyen sztorikat hallok. Volt rá példa, hogy felmondta a szerződést, mert vállalhatatlanok voltak a tulajok, folyton kupi volt megtekintéskor, volt, hogy a bérlőknek nem szóltak, hogy érdeklődő megy, nem engedték be és hasonlók.

Amikor bérbeadásra kerestünk lakást, volt, hogy nem tudtunk bemenni az egyik szobába, mert a férj ott aludt, holott két nappal előre egyeztette az ingatlanos az időpontot. Olyan is, amikor már a folyosón forgott a gyomrom a terjengő kajaszagtól,

43. katt2 (válaszként erre: 42. - Channa*)
2025. jún. 23. 18:57

Akkor nagyon nem volt szerencséd. Meg az adásvételi szerződésben le kell írni, hogy mi marad a lakásban, mi megy, mikor van a birtokbavétel, stb. Akkor nem lehet gond.

Nekem kijött egy ingatlanos, aki ügyvédként keresett valami irodának valót, felhívtam, megjelent egy notesszel és egy komoly fényképezőgéppel.Megnézte a lakást, kezdte mondani hogy mi lesz, én meg mondtam, hogy úgy gondoltam, hogy most itt hagyom, felír, rajzol, fotóz amit akar, szóljon, ha fent van a hirdetése. Ez volt délelőtt, késő délután fenn volt a hirdetése. Szóval nagyon elégedett voltam. Aztán ez a lakás alatt is eladó vált egy, mindjárt ajánlottam is azt az ingatlanost, siker, talán két hónap alatt eladta. Egy normális ingatlanos havonta küld statisztikát, hogy hányan nézték meg az eladó ingatlant, keresési igény, tetszési index, stb. Ezenkívül felhív, ha van valami híre. Pedig ez Otthon Centrumos, igaz 20 éve ezt csinálja. De van másik is, az teljesen maszek, de nagyjából ugyanolyan, szóval nem egy lusta típus.

Mindettől függetlenül szerintem is pofátlanul drágán "dolgoznak".

Amikor a szüleim lakását eladtam, akkor már megvolt a végösszeg, de azt mondták ürítsem ki. Jó, de akkor még 150 ezerrel nő a végösszeg. ( Ezt hasból mondtam ) Azt mondták jó. Lefoglalózták és annyi kértek még, hogy az ajtólapokat is vitessem el. Innen a Hoxáról segített Siria, ajánlott egy kiürítő céget, röhögve belefért a 150 ezerbe. Reggel 7-kor elkezdték, délután 3-kor kifizettem. Két jó nagy csukott teherautóval voltak, 3-an voltak, el sem tudom képzelni hányszor fordulhattak az utca és a harmadik emelet között. Aztán még egyszer csináltak egy költöztetést, nagyon tisztességes áron.

42. Channa* (válaszként erre: 36. - Michelle.r)
2025. jún. 23. 16:09

Én szinte az összes szakmát gyaláznám legszívesebben.

Fodrász: 10 hónapos képzés. Az első 5 hónapban csak hülye teszteket töltetnek ki velük. Szakmai kérdéseket nem tartalmaz. Milyen a tél típusú ember?

A hajat még csak nem is söprögethetik.

A 6. hónapban, bejárhatnak egy fodrászatba, ahol baba fejen melíroznak egyet, illetve becsavarják a haját ugyan ennek a babának. És még mindig nem foglalkoztak igazi hajjal. Azaz nem söprik, nem mossák, nem vágják, nem festik, stb. Ja, és ezzel melírral és hajcsavarással, már meg is van 2 modulvizsga!

A 10 hónapban vizsga, aztán csodálkozunk, hogy mind elrontja a hajunkat.

Az ingatlanos elvégez egy házivizsgát, ahol elmondanak neki néhány dolgot és levizsgázik, innentől ingatlan közvetítő lesz. Ha elég ügyes, akkor tud hozni vevőt, de csak azért, mert pont az ő hirdetését nyitotta meg a vevő és nem azért, mert ő egy profi.

Ha van kedve, akkor kijön a vevővel, de ő semmit nem tesz annak érdekében, hogy eladja az ingatlan, csak felveszi az érdeklődő hívásait és elkíséri őket.

5 ingatlant adtam el, de nem az ingatlanoson múlt a siker.

Én is úgy vettem, hogy ingatlanost hívtam fel, és ha tényleg mindent patentül akartam volna, akkor még ma is vevő lennék.

Még arra sem volt képes egyik ingatlanos sem, hogy birtokba adásit nyomtasson. Tényleg kézzel dobtak össze egyet.

És akkor konkrét dolgokat is írok: A lakásom eladásakor, a külföldi vevőm azt gondolta, hogy kifizeti a vételár 20%-át és én kiköltözök, hogy ő beköltözhessen. Vérig volt sértve, amikor mondtam neki, hogy majd majd akkor költözhet be, ha a teljes összeget kifizette. Szerintem az ingatlanosnak ezt el kellett volna mondani a vevőnek. És azt is, hogy elhozhatom a bútoraimat, gépeimet. Valamiért azt gondolta, hogy a lakás rész a mosó és mosogatógép, a hűtő, és minden. Mondtam neki, hogy ha kifizeti, akkor otthagyom, de neki ingyen kellett volna. Persze, majd otthagyom a hűtőmet, hogy vehessek 200 ezerért újat:D

Néhány bútort is elhoztam, pl. étkező asztal (néhány hónapja vettük), ez sem tetszett neki.

Én az átadáshoz kipakoltam és kitakarítottam mindent. Erre azon szipogott, hogy jobban nézett ki a lakás berendezve. Hát rendezze be újra.

És amit vettem: Az egy dolog, hogy teljesen lelakott volt, de pl. az ingatlanos nem mondta el az eladónak, hogy ki kell ürítenie a házat, és nem csak a házat, de a garázst, padlást és a tárolókat is. Így amikor felhívtam a figyelmét az eladónak erre, közölte velem, hogy csak a ház egyik felét kell szerinte kiürítenie. Adott 500 ezret, hogy csináltassam meg én. A kiürítés közben felhívtam, hogy ez kevés lesz, akkor ordibált velem, hogy mit képzelek én, ő nekem adott 48 millióért egy 120 nm-es házat.

Mondtam neki, hogy ki fizettem és csak a házat vettem meg, az itt hagyott szemetet nem.

Na, nem szeretek vitázni, így 2 millióért elvitettem mindent a szeméttelepre.

Tehát, egy jó ingatlanos elmond mindent az ügyfeleinek és nem csak addig elérhető, amíg kifizetjük neki a nem kevés jutalékot. Én 2 lak

st adtam el 2022-ben. Mind a kettőre 1,5 milliót fizettem az ingatlanosnak, azaz összesen 3 milliót.

Nem érdemelnek meg ennyi pénzt! Nem dolgoznak érte semmit, hiszen az össz költségük annyi, hogy autóval eljönnek 2*, azaz 2* tankolnak kb. 10 liter benzint és kész. Ja, és telefonálnak kb. 3 alkalommal.

A jutalékban nincs benne sem az ügyvédi költség, sem az illeték és semmi.

És ami még felháborít, hogy sok lakásról úgy készülnek képek, hogy előtte takarítás és pakolás van, amikor odamegyek akkor látom, hogy egy borzasztó koszos lakás.

Tőlem, pedig megkérdezte az ingatlanos, akire rá kellett szólnom, hogy vegye le a cipőjét vagy vegyen fel lábzsákot, hogy tudom e tartani ezt a rendet...

41. michelle.r (válaszként erre: 40. - Papája)
2025. jún. 23. 16:05
Köszönöm szépen.
40. papája (válaszként erre: 39. - Michelle.r)
2025. jún. 23. 15:41
RTL hétköznap 21:25 Ingatlanvadászok
39. michelle.r (válaszként erre: 38. - Nikice)
2025. jún. 23. 14:05
Melyik ez a műsor?
38. Nikice
2025. jún. 23. 13:11
Konkrétan a vallomásra visszatérve, aki egy tv műsor alapján ítél meg egy szakmát… hagyjuk is. Úgy gáz, ahogy van. Azt hittem, majd lehet belőle tanulni.. erre ugyan olyan kibeszélős, fikázós nyomorult műsor, mint a többi… a lényeg a feszkó, az intrika.
2025. jún. 23. 11:07

Az átlagos tapasztalatom az átlagos ingatlanossal: küldjek fotóka az ingatlanról (én) és ő majd feltölteti a hirdetést a titkárnőjével az ingatlan.com-ra és egyéb oldalakra, utána pedig hoz érdeklődőt és ha az veszi meg, akkor jutalékot kér, súlyos milliókat.

A kérdésemre, hogy mi kerül ezen nekem milliókba, amikor a fotókat én készíttettem szakemberrel és én töltöttem fel a hirdetést az ingatlan.com-ra, ahonnan ő megszerezte a számom és hívott, nem tudotak válaszolni avgy csak hadováltak "ügyfélkörről".

Van kivétel. Kevés, prémium szolgáltató, de az messze nem az átlag, aki semmit sem csinál.

Valaki kérdezte, hogy távolabbi ingatlant hogyan mutatsz érdeklődőnek? Nyitott házzal. Azaz adott ingatlan adott napon megtekinthető, tól-ig, mindazoknak, akik akkor jönnek. Rögtön nem kell sem kifizetned a jutalékot a semmire, sem pedig ingatlanturistáka potyára kisérgetned. Nem rakétatudomány ez.

36. michelle.r (válaszként erre: 11. - Hottie)
2025. jún. 23. 10:45

Így bizony. Én itthon is csak velük dolgozom. Nem kell minden jött-menttel szerződni, elég a profival, 15 éve csak ingatalnossal veszek és adok el. Pont annyi jó szakember van közöttük is, mint a könyvelők, a jogászok, az orvosok, vagy az IT-sok között. Ő csak kizárólagos szerződéssel dolgozik, de volt már, hogy a szerződést ő mentette meg, mert a vevő ragaszkodott a saját ügyvédjéhez, akinek lövése nem volt az ingatlanokról.

Ettől még mindenki úgy ad és vesz, ahogy szeretne, csak nem értem, miért kell egy komplett szakmát gyalázni, mert itt is vannak szerencsevadászok.

2025. jún. 23. 07:45
Tipikusan az a szakma/szolgáltatás, amit azért vesznek igénybe, mert nem tudják vagy nem akarják a melót elvégezni. Aztán ha az kész, lehet morogni meg sokallni az árát...
2025. jún. 22. 23:48

A dednagyszuleim valyoghazat is feltortek. Szetdobaltak a könyveket, osszevagdostak az egerragta dunyha maradékokat. Ki törtek az ablakokat. Nem az épület súlya volt. És bentről törtek. Osszekarcoktak, törtek a régi bútorokat.

Elote "csak" loptak a fenyoket, a gyümölcsöt, zöldségeket.

Meg kérdezés nélkül muemleknek nyilvaninottak, és végül összeomlott.

Én sajnálom, hogy nem egy vandál horda nyakaba.

33. Lady Lavender (válaszként erre: 31. - Katt2)
2025. jún. 22. 23:43
Megnéznem, ahogy Pumedlibütykösre 300 (vagy 3000) km messzebbről havonta lecimboraznanak a nagy haszon reményében. Vagy megnezni, mit nem törtek fel a nagynéni kredencebol.
32. Lady Lavender (válaszként erre: 29. - Fincsi5)
2025. jún. 22. 23:37
Nem mondod...
31. katt2 (válaszként erre: 15. - Secret8)
2025. jún. 22. 22:33
Ez csak nagyon ritkán működik, pl ha nagyon jó a lakás, jó helyen van, stb. A vevők azonnal akarják látni, mert esetleg komolyan gondolják és nem akarnak lemaradni.
30. fincsi5 (válaszként erre: 26. - Lady Lavender)
2025. jún. 22. 21:23
Nos, ne fárasszuk egymást.
29. fincsi5 (válaszként erre: 28. - Lady Lavender)
2025. jún. 22. 21:19

Nem minden ember egyforma minden országban, nekem, vagyis szüleimnek ismerős lakik ott, 61-62 éve.

Ránk azt mondják, vendégszerető ország vagyunk. Mégis rengeteg étteremben lehúzzák a külföldieket.

Olaszokra mondták, hogy átverősek....a kifizetett gyümölccsel szaladtak anyámék után.

28. Lady Lavender (válaszként erre: 23. - Fincsi5)
2025. jún. 22. 20:26
A danokkal meg hiába peldalozol vagy takarozol. Az apám ügyvezető volt két dán tulaj mellett. Egy asztalnál ültek nálunk.
2025. jún. 22. 20:20
Ha berendezést felelsz a targyakert?
26. Lady Lavender (válaszként erre: 25. - Lady Lavender)
2025. jún. 22. 20:20
Ha a lakasban kar keletkezett vállalnád a felelősséget?
25. Lady Lavender (válaszként erre: 24. - Lady Lavender)
2025. jún. 22. 20:19
Lemondtak volna a gyereked programját, hogy ingyen lakást mutogass a szomszédod helyett?
2025. jún. 22. 20:18

Meg a másik meg mindig mindenki terhelhető a másik baromsagaval.

Te is dolgoztál. Haza mentél volna szivessegbol megmutatni egy lakást egy szomszédnak ingyen?

23. fincsi5 (válaszként erre: 21. - Lady Lavender)
2025. jún. 22. 20:18
Mert nálunk általában így van. Szomszédokkal nem úgy vagyunk, mint pl. Dániában, hogy évek múlva is csak biccentünk ha találkozunk.
2025. jún. 22. 20:17
Ebben szuklatokoru vagy.
21. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Fincsi5)
2025. jún. 22. 20:16
Miért biztos, hogy mindenkinek van?
20. fincsi5 (válaszként erre: 13. - Katt2)
2025. jún. 22. 20:02

Ilyen esetben biztosan akadna a közelben egy szomszéd, jó ismerős. Kulcs nála, ennyi. :))

Az ügyvéd-ingatlanos jó párosítás, megemlítem a családban! D

19. Lady Lavender (válaszként erre: 18. - Lady Lavender)
2025. jún. 22. 19:59
Meg valakinek az marad.
18. Lady Lavender (válaszként erre: 16. - Görögtánc)
2025. jún. 22. 19:58
Vannak azok az ingatlanok, ahol dehogynem.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook