Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

5754. Szöcsivi
2011. ápr. 17. 16:44

huh az jó, mert az első feladat totálkáros lett a hallgatósnál.

köszi a választ

5753. roli (válaszként erre: 5752. - Szöcsivi)
2011. ápr. 17. 16:39
készségenként kell meglennie 40%nak
5752. Szöcsivi
2011. ápr. 17. 16:22

Arra tudna nekem valaki válaszolni hogy pl a hallás utáni szövegértés készségnél van 3 feladat.Feladatonként kell elérni a minimum 40%ot vagy a 3 feladatnál összesen(vagyis hogy készségenként vagy a készséget mérő feladatoknál egyenként is)

Köszi

5751. Arwyn
2011. ápr. 17. 16:17

Sziasztok! Ti akik szintén ma nyelvvizsgáztak Angol B 2 ből (04.17). Összehasonlítjuk, a megoldásokat, amelyek szerintünk helyesek? Én nem vagyok biztos pár dologban. És sajna nem is melékszem teljesen és pontosan, de jó lenne ha meg tudnánk beszélni, ki mit írt és hogy ez jó e? ÍRÁSBELI résznél

1. Kátyús útak, a kormány javítgatja, télen történik (*Frezze Traffic Damage vagy Winter ???

2. Felelőtlen dorgozó alkoholizáló középiskolások vezetnek az utakon .stb.. (*Bad??? habits vagy mivel a Display -kijelzőt jelent nemtom)

3. Partra vetett bálna az önkéntesek segítenek (*Team Success v. Dont give up)

4. A templomban virágokat adnak el, és szombaton és vasárnap várják a látogatókat … ( vmi Concert vagy ???)

5. T-rex csontok kerültek a fekete piacra a gazfagok ezt vásárolják (Modern treasure)

Hírdetéshez való társítás feladatnál:

1. Ébresztő órát akaró ( itt egy hírdetés passzolt igy mindekttőhoz egyet írtam, olyan óra amin madarak vannak.

2. Madarakat szerető (ez elég becsapós volt nem tudtam mi passzolna hozzá, ezért ide is a felsőt írtam)

3. Dressmaker course (ruhakészítő tanfolyamot akaró) – A varrógép vásárlás nem pedig a vigye varrónőhöz.

4. Esküvőre (wedding) képeslap

5. Mama fázós lábára A takaró ami bekapcsol és melegít

6. Unokahug 1 éves szülinapjára -vmi lámpa

7. Kreatív foglalkozás kölyköknek - ahol rajolni tanítanak (draw)

8. Apának aki sokat utazik télen (bőrönd vagy soduko)????

9. ---a többi nem jut eszembe---

5750. roli (válaszként erre: 5746. - Panic_sindrome)
2011. ápr. 17. 16:16

az az igazság, hogy szavakat még nemigen tanultam. most kezdem el tanulni az akadémiásból az ismeretlen szavakat. szerintem ez is sokat fog majd segíteni. viszont már nincs sok hátra. 5 hétvége, meg pár nap közbeeső szünet.

kíváncsi leszek rá, szerintem tuti meghúznak:D

5749. Szöcsivi
2011. ápr. 17. 15:59

ja és hallottam valami olyasmit is hogy volt akinek a kedvenc tv műsoráról kellett beszélni és a cikk a sivatagokról szólt

az megszervezős feladatba meg az volt, hogy Londonba akartok utazni és pénzt akartok gyűjteni

5748. Szöcsivi
2011. ápr. 17. 15:56

Sziasztok!

Angol B2

Az írásbeli nem volt olyan nehéz, szerintem.

Levél:

1. hivatalos infókérős: Segítesz valakinek szervezni egy eseményt(neked kell kitalálni mit).Találsz egy hirdetést:hirdetőtáblákkal bicikliznek és ott szeretnél hirdetni te is, ezért érdeklődsz.

2. baráti:nem ezt írtam, de kb. az volt hogy valakinek a meghívását kellett visszautasítani

Szóbeli:

1. feladat:2 téma:

1. téma:egy ország kultúrája amit imádsz(pl.:Amerika,Japán)

2. téma: valami különös amit csináltál vagy nem is tudom pontosan mert azt már el se olvastam nagyon

2. feladat:cikk

iskolai egyenruháról szólt, hogy miért jó és miért rossz

3. feladat:

jelmezes party-t kellett szervezni

5747. brian310
2011. ápr. 17. 14:50

sziasztok,

Valaki tudja, hogy a mai b2 angol vizsgán a hivatalos levél témája mi volt?

5746. panic_sindrome (válaszként erre: 5721. - Roli___)
2011. ápr. 17. 14:04
élesbe sokkal nehezebb... márciusin voltam először, és az 61 % lett, míg amiket otthon gyakoroltam azok mind 80 körül :SS nehezbb is, meg rájön az izgalom is ... :S persze azt is vedd hozzá, hogy az akadémia kiadó könyve a legkönnyebb...közelébe sincsen a vizsgának, a másik könyv viszont annál inkább :) de nyugi menni fog szerintem és egy próbát megér + addig még rengeteg időd is van :))
5745. panic_sindrome (válaszként erre: 5731. - Winterss)
2011. ápr. 17. 14:01

Akkor szted jó ha a kiszolgálásra/személyzetre panaszkodtam ,meg azt írtam hogy a számláim sem jöttek meg időben, meg hogy nem műküdtek a banautomaták XD meg hogy egy mondern banktól az ember elvárná a pontosságot és az ügyfelekkel való közvetlen jó viszonyt (kundefreundlich) mert ez volt ugye a hirdetésben :// az utasítás pedig emláxem hogy így szólt:

- Schreiben Sie ein Becshwebsbrief von Allgemeine Bank von die schlechte Quatiat und die Leistungen.

szempontok:

- Warum sind Sie erttaucht?

- Was warten Sie von eine monderne Bank?

- Schreiben Sie Beispiele von die schlecte Erfahrungen

az uccsó szempontot pedig nem értettem teléjesen, szal erről a 3-ról írtam, és nagyjából a személyzetet szídtam meg hasolnók, de arról pl egyáltalán nem írtam hogy valami csekk rossz lett voltna, vagy nem jól volt kitöltve :((

szerintetek ezt lenullázzák ?:SS

5744. brigic (válaszként erre: 5743. - Mostmegyek)
2011. ápr. 17. 13:17
Hát eléggé :S Csináltam olvasott meg nyelvtani feladatokat, leveleket amit korábban írtam átolvastam. Úgy napi kb. 20-30p-et fordítottam angolra. Jó lenne ha sikerülne, mert 2. alkalommal megyek. Az első majdnem sikerült..pár ponttal maradtam le :( A szóbeli meg egyből és nagyon jó lett..
2011. ápr. 17. 12:57
Sokat készültél rá?
5742. brigic
2011. ápr. 17. 12:53
hát ahogy láttam nem sok egyezik :D :S ahj na nem paráztatom magam, lesz ami lesz! :)
5741. mostmegyek (válaszként erre: 5740. - Brigic)
2011. ápr. 17. 12:48

Hát az elsőhöz én az elsőhöz pont a másik választ írtam valami fagyásos volt azt hiszem, a fiataloknál azt a választ adtam, amiben a szokások voltak, a csapatmunka volt az utolsó az biztos:), a templomos volt még, arra nem is emlékszem mit írtam, és az 5. témára meg egyáltalán nem...te nem emlékszel rá?

a 2. feladat nekem c b a b b lett

a 3.-nál pedig én egy X-et satíroztam, ha jól emlékszem

5740. brigic (válaszként erre: 5739. - Mostmegyek)
2011. ápr. 17. 12:38

az 1. olvasottnál én az első szöveghez a winter affects traffic (valami ilyesmi volt a szöveg, azt jelöltem)az ultsóhoz succes team v hasonló szöveg. ahhoz a szöveghez amiben a fiatalok vezetéséről volt szó én oda ha jól emlékszem a display-eset írtam.

A 2. olvasott szövegnél én ezeket írtam: a,b,c,c,a (ezt felírtam magamnak :D)

A 3.ra nem nagyon emlékszem csak h 2 x-et tettem. Neked vannak válaszaid!? :)

5739. mostmegyek (válaszként erre: 5737. - Brigic)
2011. ápr. 17. 12:32
Ja igen én is azt a levelet választottam amikor a baráti meghívásra kellett válaszolni! Bár én azért hivatalos címzéssel írtam, mert kollégáról volt szó, remélem ebbe nem kötnek bele. Hát igen a nyelvtan második része nekem is húzós volt. Az olvasás értést nem tudom. Nem irtad fel a megoldásaidat?
5738. mostmegyek (válaszként erre: 5737. - Brigic)
2011. ápr. 17. 12:30
Neked milyen megoldásaid születtek?
5737. brigic
2011. ápr. 17. 12:18
Sziasztok! Angol (B2) nektek h sikerült!? Szerintem a nyelvtan 2. része elég kemény volt :S A többit úgy érzem tudtam..aztán meglátjuk! :D A levélírás (ha valakit érdekel) egy információ kérő levél volt, illetve egy baráti meghívásra kellett válaszolni (én ezt választottam, szerintem sokkal könnyebb volt) Ha esetleg emlékeztek megoldásokra akkor írjátok már meg legyetek szívesek, hátha tudok leszűrni belőle valamit! :)
2011. ápr. 17. 12:07
Angol B2-sök írjatok kinek mik lettek a megoldások, kinek hogy sikerült!
2011. ápr. 17. 11:47

Sziasztok! volt valaki franciából?

könyörgöm írja meg, hogy milyen feladatok voltak.. nagyon megköszönném..

5734. gabi.k
2011. ápr. 17. 08:11
egy kalappal a ma vizsgázóknak!
5733. aniko94
2011. ápr. 16. 23:45
Ááá, rájöttem, hogy miért nem izgulok....annyira reménytelennek érzem ezt a vizsgát. :D
5732. dorina89
2011. ápr. 16. 23:23

Ha esetleg valaki emlékszik a mai középfokú szóbeli magnós résznél az első feladatnál, mik voltak a megoldások, hány plussz, mínusz volt?

És a harmadiknál? Ott az első kettő az plussz volt, igaz? A harmadik - ? Esetleg ki hogy emlékszik?

A szóbelin mit kellett megvitatni és mit kellett szervezni?

5731. winterss (válaszként erre: 5722. - Panic_sindrome)
2011. ápr. 16. 22:51

hát a 30 perc elég kevésnek bizonyult bármilyen normális indokot kitalálni, úh arról írtam, hogy a weboldaluk gyakran nem működik, pedig én rendszeresen használnám és követném cégvezetőként a számlám, és hogy ez a 21. században már evidens dolog. Illetve telefonon is hívtam a bankot, de nem tudtak segíteni.

amiket írtál azok jónak tűnnek, kivéve a csekkes dolog talán..

DE én sem tudom pontosan, hogy miről kellett volna írni

5730. dorina89
2011. ápr. 16. 22:17

Ha esetleg valaki emlékszik a mai középfokú szóbeli magnós résznél az első feladatnál, mik voltak a megoldások, hány plussz,mínusz volt?

És a harmadiknál? Ott az első kettő az plussz volt, igaz? A harmadik - ? Esetleg ki hogy emlékszik?

A szóbelin mit kellett megvitatni és mit kellett szervezni?

5729. dorina89
2011. ápr. 16. 22:14

Valaki eltudná mondani, hogy a mai középfokú német Szóbelin a magnos témák miről szóltak?

És hány plussz, igaz és hány mínusz, hamis megoldás volt az első hallás utáni és a harmadik hallás utáni feladatnál, ahol 5 mondatról kell eldönteni, hogy igaz - vagy hamis?

Válaszotokat előre is köszönöm.

5728. vicuska90 (válaszként erre: 5725. - Telcer)
2011. ápr. 16. 21:10

Kösz szépen:)

Hát remélem sikeres lesz mindenki!

Pussz

5727. telcer (válaszként erre: 5696. - Lillz)
2011. ápr. 16. 21:06

Ne haragudj, de akkor minek kellett Neked a diploma? Ma, egy magára adó diplomás ember a saját továbbképzését idegennyelvű, jellemzően angol és német nyelvű kutatásokból oldja meg. Ahhoz, hogy megértsd, illik tudni a nyelvet oda-vissza.

Szóval én a helyzetem ellenére igen is a nyelvvizsga pártján állok, hiába buktattak meg már háromszor...

5726. telcer (válaszként erre: 5721. - Roli___)
2011. ápr. 16. 21:01
Az én esetemben azt figyeltem meg, hogy az otthoni gyakorlás pontszámainak általában a 75%-át teljesítem a vizsgán...
5725. telcer (válaszként erre: 5723. - Vicuska90)
2011. ápr. 16. 21:00
Olvass vissza 1-2 oldalt, leírtuk.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook