TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
és e mit írtál pontosan?
szerinted az jó, ha én az ott dolgozókról írtam ngatívumokat, meg a banautomatákról, meg arról, hogy a csekkeket nem küdeték meg időben?? :/
Sziasztok!
Angolból szeretnék májusba nyelvvizsgázni, de nem tudom érdemes lenne e megpróbálni. Megvettem az akadémiás könyvet. Az első kettő legyen mondjuk gyakorlás. Utána következő 4en átmentem 70-70-85-70 százalékkal. A 7est csináltam még meg de az elég nehéz volt sok ismeretle szóval. az olyan 50%os lett. Szerintetek ha megtanulnám a könyvben lévő ismeretlen szavakat sikerülne a nyelvvizsga? Mennyivel nehezebb élesben, mint a teszten?
Szerintetek?
Sziasztok:)
Mindenkinek holnapra nagy kalappal:)
Németesek aztán a +oldásokat tessék felírni,hogy este egyeztessünk:)
Pusza
ja és a nyelvtani rész?nehéz volt? a szövegértések?
pls vki használható infót!
A lányom nyelvvizsgázott ma. Két téma volt: az egyik: Milyen pályát választok, és ennek előnyei, hátrányai, hol kell hozzá tanulni, stb.
A másik: vettem a tv shoptól egy reklámozott terméket, ami nem ér egy kalap bagót sem, és ennek kapcsán kell felhívni az emberek figyelmét, hogy a reklámokkal hogyan szédítenek bennünket, és mire kell figyelni.
Bocs, hogy csak így konyhanyelven írtam le, én is másodkézből tudom csak.
hahóóóóóóóóó németeseeeeek!!!!!
a panaszlevél témája konkrétan mi volt?
számlára, vagy bankra panaszkodás???
Sziasztok!
Aki ma vizsgázott tőle kérdezem,hogy milyen témák voltak az angol levélírásnál?
Szia:)
igen menni fog:)
reméljük a legjobbakat:)
Aztán a radírra az infót ne felejtsd el:)
Pusza
Jól van...így a panaszlevél már nem is hangzik annyira durvának. :D
De bárcsak lenne egy állásra jelentkezős holnap. :D
Esztike, igen, olvastam... hááát, menni fog nekünk, nem kell aggódni!:D
Panic, te szóbelin is voltál?
Mesélnél arról is? Légyszi! :)
HALIHÓ EMBEREK!!!!
NÉMETESEK!!!!
én ma voltam viszgázni, nrm volt sztem annyira vészes. Aki szintén ma volt nagyon szépen kérem, hogy amire emlékszik írja meg a válaszokat ide én is leírom amire emlékeszem és egyeztessünk :D Danke schön. :)
1 feladat: 1: Mehr Freizeit für Hobby
2: Vorsichtig mit....
3: ez a Partneskonktakt-os cucc
4: Wer schucht, findet
5: Wenn die Kinder sind aus dem Haus
2. feladat:1: A, ein genaueres Bild gibt aus dem ganzen Erde
2:B sie sind nicht neuen
3: B, eine Gruppe von allem Beruf interresiert sich
4: B, Alle können persönlichen Information erreichen
5: C, Man kann orientieren
3. feladat: 2 db X-et tettem, a 12-re és a 18-ra.
LEVÉL: panaszlevelt választottam, de én úgy értelmeztem hogy nem a számlára kellett panaszkodni, hanem magára a bankra, és az abbanm lévő szolgáltatásokra, emberekre. Szóval a hirdetésben is benne volt, hogy "Diese Banki ist die beste und kundfreundlichste Bank" meg gogy Schnelle Diensleistungen, ami mind arra utalt, hogy a Bankkal nincsen rendben valami.
Honnan vettétek hogy számlára kell panaszokodni? :O
Szia :)
Jesszusom hamarosan itt a holnap:)
Olvastad milyen leveleket kellett írni?
:(
Ja, a magnót meg valószínűleg végig fogom tippelni. :D :D :D
Hajrá nekem. :D
Én tökre nem parázok egyelőre. :)
Pedig nem mondanám, hogy olyan nagyon tuti a tudásom. :D
A teszteket csak olyan 70%-osra csináltam meg, mellesleg úgy érzem, hogy semmit nem tudok németből és egy alapfokú nyelvvizsga is túlzás lenne, nemhogy egy közép. De valamiért úgy érzem, hogy sikerülni fog... :D
Aztán persze lehet, hogy nagyot hasalok. :D :D :D
de megcsináljuk azért is:)
am annyit tudok javasolni h próbálj meg lazítani, és mondogatni h menni fog, a pozitív gondolkodás csodákra képes:)
Mi magyarok vmiben mindig kitűnünk.Csak az a baj,h sokszor negatív dolgokban:(
Nem is merek belegondolni,h hány ember ez miatt nem kapja meg időben a diplomáját.Ilyen is csak itt lehet.:(
Most nagyon félek a holnapitól.:(
Köszi!
De most nem azért,de mintha nem lenne elég nehéz így is.Nem elég az infokérő, a panaszlevél, a pályázat és akkor még ezt is kitalálják:(
Ki is vezette be ,h a diplomához nyelvvizsga kell?Mindez a diploma miatt, talán többet soha nem is használom, és így megszívatnak.Ez már elég gáz sztem.
hallásértés a másodiknál elbambultam:D szal kb a 4. mondatnál vettem észre h hopp ezt most mondja, tippelni kéne az előzőeket, de am a harmadik volt nehéz sztem...
az olvasásértés a gugliról szólt, angol szavak is voltak benne, de nem volt nehéz annyira sztem
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?