Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tejszínes, petrezselymes halbelsőségleves recept

Tejszínes, petrezselymes halbelsőségleves recept

A Tejszínes, petrezselymes halbelsőségleves hozzávalói:
50 dkg apró hal v. halaprólék v. 2 db halfej
40 dkg haltej
20 dkg halikra
2 db húsleveskocka
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál reszelt póréhagyma
2 gerezd préselt fokhagyma
2 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi gyömbér
1 késhegynyi szerecsendió
4 evőkanál főtt rizs
1 tojás
1 cs. vagdalt zöldpetrezselyem
2 szál babérlevél
1 db citrom
3 dl főzőtejszín
1 csapott evőkanál finomliszt
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)


A Tejszínes, petrezselymes halbelsőségleves elkészítési módja:
Az ikrát és a haltej felét enyhén besózva kisebb darabokra vágjuk. A halaprólékot 2,5 liter vízben a hagymával, babérlevéllel, 1 citromkarikával, 1 késhegynyi őrölt borssal megfőzzük, majd a nagyobb csontok, a citromkarika és babérlevél eltávolítása után az egészet átpasszírozzuk. A haltej másik felét húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a rizst, a reszelt póréhagymát, a préselt fokhagymát, 1 késhegynyi őrölt borsot, a fűszerkeveréket, a petrezselyem felét, a gyömbért, a szerecsendiót és összeállítjuk a tojással. (Ha túl híg lenne a massza, kevés lisztet adunk hozzá.) A masszából vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk. A lepasszírozott hallét visszatesszük főni a maradék petrezselyemmel, a leveskockákkal, belefőzzük a haltejet, az ikrát, a haltej-gombócokat pár percig főzzük, majd a forró levest rátálaljuk a liszttel elkevert tejszínre. A citromot felkarikázva külön kistányéron adjuk mellé, mert van aki pikánsan szereti.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tejszínes, petrezselymes halbelsőségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook