Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tejszínes-tormás tengeri halfilé recept

Tejszínes-tormás tengeri halfilé recept

A Tejszínes-tormás tengeri halfilé hozzávalói:
1 kg halfilé
1/2 db zellergumó
1/2 karalábé
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 cs. zöldpetrezselyem
2 db vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál reszelt ecetes torma
10 dkg vaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál + 1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 evőkanál finomliszt
2,5 dl tejszín


A Tejszínes-tormás tengeri halfilé elkészítési módja:
A halszeleteket megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és kivajazott tepsibe egymás mellé lefektetjük. A maradék vaj felében megdinszteljük a félbe, majd szeletekre vágott hagymát, a gyufaszál vékonyságra (Juliennre) metélt zöldségeket, kis ideig együtt dinszteljük, majd felöntve a borral, puhára főzzük és ráterítjük a halszeletekre. A lisztből és maradék vajból rántást készítünk, levesszük a tűzről, összekeverjük a tejszínnel, apróra vágott petrezselyemmel, levétől kinyomott ecetes tormával, 1 kávéskanál fűszerkeverékkel és a zöldséges halra locsoljuk. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük Rizskörettel tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tejszínes-tormás tengeri halfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook