Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pusztai báránysült recept

Pusztai báránysült recept

Elkészítési idő 75 perc

A Pusztai báránysült hozzávalói:
60-70 dkg báránycomb egy darabban
25 dkg vegyes zöldség
10 dkg füstölt szalonna
3 dl száraz vörösbor
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál õrölt fekete bors
ízlés szerint só
kevés citromlé


A Pusztai báránysült elkészítési módja:
A megtisztított zöldséget karikákra vágom. Az apróra metélt füstölt szalonnát kiolvasztom, és a felényi zsíron lepirítom a zöldséget. Ezután ráöntök egy evõkanál bort, és elkeverem benne a paprikát, a zúzott fokhagymát és az õrölt fekete borsot. A maradék zsíron körülsütöm a bárányhús minden oldalát, majd a zöldségre teszem a húst, a bort ráöntöm, és a forró sütõben félig megpárolom. Ekkor jól megsózom, rálocsolom a citromlevet, és készre párolom. Felszeletelem és meleg tálra téve saját mártásával kínálom rizs kíséretében.


Kategória: Húsételek receptjei


A pusztai báránysült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook