Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös vargányaleves. recept

Tejfölös vargányaleves. recept

A Tejfölös vargányaleves. hozzávalói:
* 8 dkg szárított vargánya
* 50 dkg burgonya
* 2 dl tejföl
* 2 ek liszt
* 1 csokor petrezselyemzöld
* só
* ételízesítő
* ecet


A Tejfölös vargányaleves. elkészítési módja:
1. A vargányát megmosunk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 2. Kb. 30-60 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A levet félretesszük. 3. A gombát a burgonyával együtt feltesszük főni -az áztató léből is tehetünk hozzá egy keveset. Beletesszük az ételízesítőt és a sót. 4. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és rövid ideig főzzük. 5. Tejfölös, lisztes habarást készítünk, a levest felforraljuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat! :)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös vargányaleves. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook