Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Stefánia vagdalt sonkába tekerve recept

Stefánia vagdalt sonkába tekerve recept

A Stefánia vagdalt sonkába tekerve hozzávalói:
10 főre ( nagy adag )
50 dkg sertés darált hús (pl. comb)
50 dkg marha finomra darált hús ( de lehet csak sertéshúsból is )
2 db száraz zsemle beáztatva, kinyomkodva
3 evőkanál zsemlemorzsa ( de lehet zabpehely is helyette )
15 dkg finomra kockázott vöröshagyma nyersen ( de lehet párolva is, én nyersen szoktam )
3 gerezd fokhagyma finomra reszelve, esetleg préselve ( lehet fokhagymakrém is, 1 teáskanálnyi)
2 ek finomra vágott petrezselyemlevél, más finomra vágott zöldfűszer is jó
ízlés szerint: só, feketebors, pirospaprika, Delikát
8 db keményre főtt tojás
20 dkg nagyon vékonyra szeletelt füstölt sonka ( mi legjobban a Schwarzwälder Schinken-t szeretjük, ez jó vékonyra van szeletelve ), de lehet bacon is.
egy őzgerinc sütő, vagy más hosszúkás hőálló sütőforma
vaj a kikenéshez


A Stefánia vagdalt sonkába tekerve elkészítési módja:
Előkészítem a sütőformát: hideg vajjal kikenem, az oldalait is alaposan belefektetem a vékony sonkaszeleteket az aljára és a szélére úgy, hogy kb. a fele oldalt lelógjon ( ezt majd később ráhajtom ) A húsmasszát az összes hozzávalóval alaposan meggyúrom. Ezt elosztom a sonkával kibélelt formában, de középen helyet hagyok a főtt tojásoknak. Végigrakom hosszában főtt tojással szorosan sorban. Befedem a húsmasszával és ráhajtom a szélén kilógó sonkaszeleteket. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm 40 percig. Ha a teteje nagyon pirulna, menet közben ráterítek egy réteg alufóliát lazán. Megégnie nem szabad ! Egy óra pihentetés után a legjobb szeletelni, én a formában szoktam felvágni. A formát is ki lehet az elején alufóliával bélelni, akkor könnyebb később elmosni. A keletkezett lét én másnap, más ételekhez fel tudom használni. Jó étvágyat hozzá!

Fényképek:az egyik naplóm 180-183. és 261.bejegyzésnél. (Képek...)
Továbbá a másik naplóm 131. és 186. bejegyzésénél.


Kategória: Húsételek receptjei


A stefánia vagdalt sonkába tekerve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook