Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Vendégváró baconban recept

Vendégváró baconban recept

Elkészítési idő 45 perc

A Vendégváró baconban hozzávalói:
45 dkg darált sertéshús, 15 dkg füstölt sonka darálva, 10 dkg nagy szemű zabpehely. 20 szelet bacon, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-6 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint: csemege fűszerpaprika, késhegynyi csípős őrölt paprika, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál morzsolt majoránna.


A Vendégváró baconban elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk és lereszeljük, a fokhagymát egészen apró kockákra vágjuk. A darált sertéshús összekeverjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a nagy szemű zabpehellyel, a felütött tojással és a fűszerekkel, majd a masszát 30-40 percig pihentetjük. Ezután vizes kézzel kis golyókat formázunk és mindegyiket egy-egy szelet baconba csomagoljuk. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna jó ropogósra sül. Adható hozzá köret is, de tálalhatjuk fogpiszkálóra felszúrva is.

Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 18. 18:00

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook