Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi raguleves húsgombóccal. recept

Tavaszi raguleves húsgombóccal. recept

Elkészítési idő 120 perc

A Tavaszi raguleves húsgombóccal. hozzávalói:
Hozzávalók a leveshez: 2 nagyobb szál sárgarépa
1 nagy szál petrezselyem
25 dkg zsenge zöldborsó
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendió
3 evőkanál étolaj
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús
1 közepes szál póréhagyma aprítva
1 db tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
A levesbetét: csiga- vagy reszelt tészta.


A Tavaszi raguleves húsgombóccal. elkészítési módja:
A hozzávalókkal jól összedolgozott masszát készítünk. A húst összedolgozzuk a felvert tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott zöldpetrezselyemmel is. A kész masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, és a belerakjuk a forrásban lévő vízbe. A keletkező habot leszedjük, hogy a leves tiszta legyen. Felszeleteljük a sárgarépát és a petrezselymet, majd 3 evőkanál olajon kissé átpároljuk, átpirítjuk és az olajjal együtt a leveshez adjuk. Beletesszük egészben a vöröshagymát, a fokhagymát,a zsenge zöldborsót és ízlés szerint fűszerezzük. Ha minden megpuhult, a vöröshagymát kivesszük, a levest gazdagon megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Levesbetétként csiga vagy reszelt tésztát teszünk bele. Ha bográcsban készül, akkor először a levesbetétet főzzük ki enyhén sós vízben, majd következik a leves. A végén belerakva csak átforrósítjuk és tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi raguleves húsgombóccal. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook