Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro rakott kelje zöldborsóval recept

Alessandro rakott kelje zöldborsóval recept

Elkészítési idő 120 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro rakott kelje zöldborsóval hozzávalói:
kb. 6 személyre:
1 kg kelkáposzta,
25 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
50 dkg darált sertéshús,
2 pár frankfurti virsli,
1 üveges zöldborsó,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
2 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
3 db keményre főtt tojás,
2 dl tejföl,
1 dl víz,
20 dkg reszelt sajt,
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, patikasó, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika


Alessandro rakott kelje zöldborsóval 1.Alessandro rakott kelje zöldborsóval 2.Alessandro rakott kelje zöldborsóval 3.Alessandro rakott kelje zöldborsóval 4.


Az Alessandro rakott kelje zöldborsóval elkészítési módja:
Először elkészítjük a rizses darált húst.
A zsiradékon megfonnyasztjuk a felaprított hagymákat közepes hőfokon.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot, a darált sózott paprikát és a fűszereket. Majd 10 perc sülés után jöhet a darált hús is. Aki szereti egy korty (1/2 dl) vörösbort is löttyinthet alá. Fél óra fedő alatti párolás után hozzá lehet adni az előgőzölt zacskós barna rizst (ki kell vágni a zacskókból) és kb. 2 dl vizet. Fedő alatt kis lángon kb. 20 perc után lesz kész. Majd elzárjuk a hőforrást és óvatosan hozzákeverjük a lecsepegtetett zöldborsót.
Közben egy pároló edényben 20-25 perc alatt megpároljuk a nagyobb szeletekre vágott kelkáposztát.
Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat oly módon, hogy alulra kerül a megpárolt kelkáposzta fele. Majd erre terítjük
az elkészített rizses, zöldborsós darált húst.
Következnek a felszeletelt főtt tojások és a felszeletelt virslik, majd a tetejét meghintjük a reszelt sajt felével. Ezután befedjük a párolt kelkáposzta másik felével.
A tejfölt sóval ízesítjük, elkeverjük a vízzel, majd egyenletesen az egész tetejére öntözzük egy kanál segítségével. kb. 180 C fokos sütőbe tesszük alsó-felső lángon 45 percre.
Végül a reszelt sajt másik felét egyenletesen ráhintjük a tetejére. A sütőt légkeverésre állítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.


Igazán egészséges és nagyon finom egytálétel válik belőle.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 29. 20:03
Az alessandro rakott kelje zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook