Te melyik látáskorrekciót választanád? (beszélgetés)
nekem 8.osztályos koromban írtak fel szemüveget 0,5-el kezdtem. Azóta eltelt 23 év és most 1,25 dioptriásra romlott. Bár hozzá kell tennem, alig hordom, csak szürkülettől estig, tv-nézéshez, moziba, szóval távollátáshoz. Egyébként nem érdekelt soha, ha kissé homályosan látok. Ezért is nem romlott el annyira, mert a szemizmaimat nem engedtem a szemüveggel elsatnyulni, hanem dolgoztattam őket:) Bár a szemészeten egyszer leszidott a doktornő, hogy miért nem hordom.
Kontaktlencsém sosem volt, de nem is tudom elképzelni vele az életem:(
Műtetni egyenlőre nem szeretném, hallottam már róla jót, de kevésbé pozitívat is.
miért jobb, ha megcsináltatod?
Üveget hordani a keretben pedig nem jó dolog, nagyon-nagoynkárosítja a szemet a nulldioptriás lencse!
Ja, bocsi nem tudom milyen egy 3,75-ös szemüveglencse :)
Ha jól érzed magad a szemüvegben, és nem zavar akkor ne műtesd meg
Ha nekem nagyon rossz lenne a szemem, és pl. vastag nehéz szemüveget kéne hordanom akkor gondolkodás nélkül megműtetném.
És akkor is ha szemüveg nélkül nem látnék élesen semmit
szia!
Én értem , hogy mit írsz! Nekem 15 éve rossz a szemem, 0,5-től jutottam el a 6, 25 D-ig. valahogy a fősuli után állt meg, addig minden vizsgaidőszakban romlott felet.
Ja, és kontaktlencsét viselek 11 éve. Én el sem tudom képzelni másképp! Olyan, mintha nem is lenne rossz a szemem. Egyszer majd szeretném megműttetni, de majd csak, ha szűltem.
nem tudom, lehet hogy jobb lenne max csináltatok a szemüvegemből 0Dásat
Anita
Nem igazán értem amit mondasz
13 éve kell, vagy 13éve volt?
Korrekciós műtét után csak megszokásból hordasz szemüveget? Ha nincs rá szükséged hogy látsz vele?
én nekem 13éve kell korrekció most -3,75D kezdetben természetes volt a szemüveg, meg most is megszokásból a szemüveg mellett vagyok igaz állandó viselésre.
Anita
További ajánlott fórumok:
- 36 év házasság vagy egy új, 1 éves szerelem? Te melyiket választanád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Ha ezek a nevek közül kellene csak választanod, melyik név állna legközelebb hozzád és miért?
- Ti melyik lakást választanátok a kettő közül?
- Két pasi közül kellene választanom. De melyiket...?
- Melyik nevet választanád az alábbiak közül, ha csak egyet-egyet lehetne? (Andor, András, Nándor, Simon, Emma, Janka, Júlia, Kinga)