Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi leves májgaluskával recept

Tavaszi leves májgaluskával recept

A Tavaszi leves májgaluskával hozzávalói:
30 dkg friss kifejtett zöldborsó
6 karfiolrózsa
1 kisebb új karalábé
1 cs. új sárgarépa
1 cs. új fehérrépa, zöldjével együtt
1 közepes fej hagyma
1 evőkanál étolaj
2 dkg liszt
pici pirospaprika, só

Májgaluskához:
20 dkg sertésmáj
1 tojás
liszt, amennyi szükséges, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk


A Tavaszi leves májgaluskával elkészítési módja:
A finomra vágott hagymát olajon megpárolom, megszórom paprikával, rádobom a zöldségeket. Répákat félkarikára, karalábét apró kockára, karfolt pici rózsákra darabolva. Sózom, kavargatva párolom, míg kis levet enged. Ekkor megszórom liszttel, majd felengedem vízzel. Beledobom a csokorba kötött petrezselyemzöldet. (Ha elkészül a leves, ezt kiemelem belőle, de jó ízt ad neki.) Elkészítem a májgaluskát: ledarálom a májat, hozzáadok egy egész tojást, és annyi lisztet, hogy megfelelő állagú legyen. Ha a zöldségek megpuhultak (rövid idő, hiszen minden friss "tavaszi" benne), akkor nokedliszaggató segítségével a levesbe csurgatom a masszát. Pár perc lassú főzés után készen van a finom, tartalmas leves.

Ha nem mindenki szereti a májgaluskát, akkor külön főzöm ki, kis delikátos vízben, és külön főzök ki eperlevél tésztát is. Tálaláskor ki-ki azt tesz a levesébe, amit kíván.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi leves májgaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook