Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi aprólékleves recept

Tavaszi aprólékleves recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tavaszi aprólékleves hozzávalói:
50 dkg csirkeaprólék
1 db zsenge karalábé
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 ek. liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény


A Tavaszi aprólékleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítottam, feldaraboltam, a meghámozott karalábét kis kockákra vágtam, a tisztított sárgarépát, gyökeret pedig vékonyra karikáztam. A megmelegített vajon megpirítottam az aprólékot és a zöldségeket, majd a lisztet rászórtam és néhány percig tovább pirítottam. Azután felöntöttem kb. 1,5 liter hideg vízzel, és felforraltam. Beleszórtam a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt addig főztem, amíg a hús megpuhult. Tálalás előtt megszórtam a finomra vágott petrezselyemzölddel, és lefedve hagytam 5 percig, csak azután tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi aprólékleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook