Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Almás csirkeleves recept

Almás csirkeleves recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás csirkeleves hozzávalói:
50 dkg csirkeaprólék májjal együtt
2 db közepes nagyságú borízű alma
10 dkg vegyes zöldségkeverék
1 dl tejföl
1 ek. rizsliszt
ízlés szerint patikasó, őrölt fehér bors, csipetnyi cukor, őrölt fahéj


Az Almás csirkeleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megmostam és feldaraboltam, majd kuktába tettem. Ráöntöttem egy liter vizet, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főztem. Közben az almát megmostam, meghámoztam, kicsumáztam és szeletekre vagdaltam. Ez alatt a zöldségeket fél liter vízben a fűszerekkel kb. 10 percig forraltam, majd hozzáadtam az almát. Amikor felforrt a rizsliszttel simára kevert tejföllel behabartam. Jól kiforraltam és fahéjjal ízesítettem, majd a csirkelevest is hozzáöntöttem. Végül az egészet összeforraltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az almás csirkeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook