Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tarjapörkölt vargányával recept

Tarjapörkölt vargányával recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tarjapörkölt vargányával hozzávalói:
60 dkg csont nélküli sertéstarja
15 dkg fagyasztott darabolt vargánya
1 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, fűszerpaprika


Tarjapörkölt vargányával

A Tarjapörkölt vargányával elkészítési módja:
Pörköltalapot készítettem a zsiradékokon a felaprított hagymából és fokhagymából. Utána beletettem a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Fűszereztem, majd a gombát, a felkockázott tarját és a darált paprikát is hozzáadtam. 10 perc pirítás után hozzáöntöttem 1 pohár vizet és néha megkevergetve fedő alatt pörköltem alacsony hőfokon, amíg teljesen meg nem puhult a hús. Köretként ezúttal kukorica lisztből készült kagylótésztát főztem és friss kerti paradicsommal díszítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A tarjapörkölt vargányával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook