Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hagyományos fasírt recept

Hagyományos fasírt recept

A Hagyományos fasírt hozzávalói:
2 kg darált sertéshús
30 dkg apróra vágott vöröshagyma
60 dkg tejbe, vagy vízbe áztatott, kifacsart kenyér
4 tojás
só, piros fűszerpaprika, fehérbors, egyéb, tetszőleges fűszer, kinek mi tetszik (őrölt kömény, majoranna)
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


Hagyományos fasírt 1.Hagyományos fasírt 2.Hagyományos fasírt 3.Még 1 kép


A Hagyományos fasírt elkészítési módja:
Első lépésként kézzel alaposan összedolgozom a hússal a kenyeret és vöröshagymát. A massza közepébe mélyedést nyomok, beleütöm a tojásokat. Rászórom a főszereket, fakanállal elvegyítem, s folytatom az összegyúrást. (Ha van rá idő, érdemes a masszát fél napig, vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetni.) Evőkanál segítségével nagy tyúktojásnyi adagokat szakítok a masszából, gömbbé formálom, és zsemlemorzsába hempergetem. Felforrósított, bő olajban, időnként megforgatva kisütöm.

Természetesen lehet fele, vagy kevesebb mennyiséget készíteni, de nekem annyival nem éri meg összekoszolni az edényeket. Ez alkalommal 21 gombóc lett.


Kategória: Húsételek receptjei


A hagyományos fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook